Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Španělská královna letěla do Londýna s Ryanair za 400 korun!

Královna Sofia
Královna Sofia  (Autor: ČTK/AP)
Autor: Famous, pal - 
3. června 2009
15:19

Vzorem šetrnosti mezi světovými panovníky se stala španělská královna Sofia, která letěla ze své vlasti do Londýna s nízkonákladovou společností Ryanair a za letenku dala pouhých třináct liber – v přepočtu necelých 400 korun!

V Británii ji teď opěvují a předhazují svým vlastním politikům i vladařům, kteří prosluli v době krize spíše rozhazováním a marnotratností.

Sofia neletěla do Londýna na oficiální návštěvu, ale do britské metropole cestovala podpořit svého bratra Constantina, bývalého řeckého krále, jenž se v Anglii zotavuje po operaci srdce.

Sedmdesátiletá španělská královna nasedla do letounu ve španělském Santanderu a vystoupila na okraji Londýna na letišti Stansted.

„Kdykoli je to možné, královská rodina využívá španělské aerolinky, ale v tomto případě byla nejpřijatelnější variantou linka společnosti Ryanair. Věřím, že je to možná poprvé, co se pro tuto společnost rozhodli,“ uvedl mluvčí španělského královského paláce.

To princ Charles a jeho druhá manželka vévodkyně z Cornwallu moc šetrní nejsou. Na návštěvu New Yorku se nechali v roce 2005 přepravit soukromým letounem a jejich cesta stála 330 tisíc liber – asi 9,9 milionu korun. A letos v dubnu letěli do Evropy opět soukromým aerem a cestování vzduchem stálo 80 tisíc liber – asi 2,4 milionu korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi