Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Neplatič Kocáb: Hrozí mu exekuce!

Kocáb se stal kmotrem Prokopjukovy knihy
Kocáb se stal kmotrem Prokopjukovy knihy  (Autor: Petr Bělka)
Autor: pes - 
21. května 2009
09:56

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb má problém. Podle informací Týdne mu hrozí exekuce. Zastánce neplatičů podle všeho sám nesplácí svoje dluhy!

Podle katastru nemovitostí je na ministrových nemovitostech exekuční plomba. Týká se to pozemku v pražské Tróji a domu v Karlově ulici. Komu a za co Kocáb dluží, není úplně jasné. Podle Týdne stojí za návrhem na exekuci z roku 2005 liberecký podnikatel Radovan Alt. V zimě 2005 soud přijal Altův návrh na exekuci kvůli částce 61 136 korun. Navíc musí Kocáb platit soudní výlohy a honorář exekutora. Jeho dluhy se tak zvětšují.

Poprvé se o Kocába exekutoři zajímali už v roce 2003. Tehdy nezaplatil za stavební práce. O rok později Kocáb měl platit dluhy společnosti Czech Sat, a.s., ve které figuroval. Kocáb by mohl přijít o nemovitosti v hodnotě šestnáct milionů tři sta tisíc.

Může se to zdát paradoxní, ale třeba právě proto má ministr pochopení pro chomutovské neplatiče.

xaverd ( 24. května 2009 18:39 )

Tak proto se pan ministr Kocáb,zastává menšiny dlužníků. Vždyť právě on patří mezi ně,vybarvil se pěkně ptáček Kocábáček Teď by mohl slušně podat demisi .

jack08 ( 21. května 2009 17:21 )

opomenutí, to docela určitě, jenomže o tom opomenutém dluhu mezitím rozhodl soud za přítomnosti dlužníka a když se i pak nic neděje, tak přijde exekutor. trochu dlouhé opomenutí. každý kdo něco dluží tak se většinou obhajuje, že "nedopatřením" opoměl zaplati dluh který nasekal. V zájmu politika by měl mít čistý štít, jenomže to se u nás nenosí.

bugy ( 21. května 2009 13:09 )

Co s tím má co společného Havel?? Víte určitě jak situace vznikla?, 60 tisíc není velká částka, může jít o opomenutí nebo se nějak nedohodli. Je to dobré téma pro bulvár!

jerry53 ( 21. května 2009 13:04 )

Stane se,že se někdo zadluží,ale když odmítá splácet,tak to není slušný člověk.Vážil jsem si Kocába jako hudebníka a skladatele,ale od doby,co je ministr,který se zastává nepřízpůsobivých u mně spadl z lopatky a myslím,že i u mnoha lidí,kteří chtějí v této zemi pořádek a slušně žít!!!

qwertina ( 21. května 2009 12:12 )

To ma odbarvene, jednou to rikal v poradu : Uvolnete se prosim, Kraus si z toho delal legraci hrozne jsem se u toho nasmala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa