Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Ivan Langer zrušil Melčákovi a Snítilému ochranku

Do Pekingu s sebou Langer vezme manželku Markétu
Do Pekingu s sebou Langer vezme manželku Markétu  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: ČTK, tez - 
16. května 2009
09:12

Nezařazeným poslancům Miloši Melčákovi a Evženu Snítilému zrušil exministr vnitra Ivan Langer (ODS) policejní ochranu. Deníku Právo to potvrdil současný ministr vnitra Martin Pecina.

"O ukončení ochrany bylo rozhodnuto za minulého ministra. Přesné datum ukončení ochrany nelze uvést z bezpečnostních důvodů," uvedl Pecina. Poslanci se Právu vyjádřili. Langer pouze sdělil, že o ukončení policejní ochrany požádali sami poslanci.

Policie začala Snítilého hlídat v únoru loňského roku. Snítilému a několika dalším zákonodárcům přišel v době mezi první a druhou prezidentskou volbou dopis s kulkou. Ochrana Snítilého, který při druhé volbě podpořil Václava Klause a byl kvůli tomu vyloučen z poslaneckého klubu ČSSD, byla podle dřívějších informací Práva na úrovni premiéra.

Bývalý člen ČSSD Miloš Melčák dostal ochranu v únoru roku 2007. Melčák spolu s dalším poslancem zvoleným za ČSSD Michalem Pohankou v lednu roku 2007 umožnili koaliční vládě získat důvěru, za což si u sociální demokracie vysloužili pověst zrádců. Oba se kvůli svému postoji cítili ohroženi, sledováni a nelegálně odposloucháváni.

gogo ( 16. května 2009 18:16 )

hodně, hodně špatně .... Pokud si uvědomí na jakých všech lumpárnách mají svojí odpornou jidášskou zradou lví podíl ....

sosacek ( 16. května 2009 10:40 )

Modrý hnus jde od válu,tak už je můžou klidně hodit přes palubu.Teď ještě zapojit naši "nezkorumpovanou" justici a dílo je dokonáno..

bobina ( 16. května 2009 09:56 )

a oni se nechali za výhody zneužívat! Pár chudáků.kteří nemají svědomí,čest a znají jenom primitivní způsoby chování!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa