Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Důvod k rozvodu: Sex spolu neměli 37 let!

rozvod
rozvod  (Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: Zbyněk Schnapka - 
15. května 2009
05:00

Ve středu to byl rozvod, který zřejmě nemá v Česku obdoby. Po 56 letech manželství jdou od sebe Milan (88) a Zdeňka (77) Tobiáškovi z Plzně.

Soudkyně Jaroslava Křivánková je rozvedla a oba staříci se tak asi zapíšou do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší rozvedený pár této republiky.

Svatbu měli na plzeňské radnici 31. října 1953. Za rok se jim narodil syn. „Pak jsem přestal být šťastný. Manželka mi začala lítat za jinými,“ očerňoval ženu Milan Tobiášek. Zdeňka jeho nařčení odmítá. „Za chlapy jsem mu neběhala. To on mi byl nevěrný. Měla jsem fotky, jak je s děvkami,“ svěřila se Blesku Zdeňka. Sex spolu neměli už od roku 1972.

U soudu se tak pralo špinavé prádlo staré i 60 let. I současnost ale vyznívá děsivě. Ani jeden ze staroušků tomu druhému nepomohl, když byl nemocný. „Ani jednou za mnou nepřišla do nemocnice,“ tvrdil u soudu Tobiášek. „To není pravda. Já za ním byla. Naopak, on za mnou nikdy do nemocnice nepřišel. A to jsem byla od roku 1997 už na 10 operacích,“ postěžovala si Tobiášková.

Soudkyně tak musela rozlousknout pořádný oříšek. „Manželé by si měli být oporou. Tou si ale už řadu let nejsou. I když byli nemocní, nepomohli si a ani v budoucnu nelze čekat, že by se to změnilo. Jejich manželství neplní žádnou z funkcí, kterou by mělo splňovat,“ zdůvodnila rozvod Křivánková.

Zatímco Tobiášek odcházel od soudu s úsměvem a zářil štěstím, Tobiášková vypadala sklesle. Ona se totiž rozvádět nechtěla. „Mně už je to jedno,“ špitla Blesku Zdeňka. „Já vám něco řeknu a vy to napíšete,“ hartusil Tobiášek, když se ho Blesk ptal, co říká rozsudku.

bimbim1 ( 15. května 2009 18:36 )

Vrať se do školy počítat!

skvrnanskyobyvak ( 15. května 2009 09:15 )

Když už píšete o této kauze, v návalu horlivosti jste paní asi určitě nějaký rok ubrali, že?! Bylo by jí 11 let v roce 1953, což by nebyl určitě ten vhodný věk pro svatbu. No, chybička se vloudila.

skvrnanskyobyvak ( 15. května 2009 09:10 )

Podle reakce pána by ch řekla za vším hledej ženu. On mu ten úsměv spadne a třeba ne. Paní Zdeňce hodně zdraví a nevzdávejte se, máte jistě přítelkyně a lidi kolem Vás, kteří nejsou po tolika letech tak ubozí. Jste docela pěkná žena a na svůj věk nevypadáte, těšte se ze sluníčka z pěkných věcí kolem. Možná si tento email nemůžete přečíst, ale držím Vám palce a určitě nejen já a vězte Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.

Zobrazit celou diskusi