Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Helmut Kohl po roce na veřejnosti - na vozíku

Helmut Kohl
Helmut Kohl  (Autor: EPA)
Autor: brum, INT - 
11. května 2009
16:57

Bývalý německý kancléř Helmut Kohl (79) se po roce ukázal na veřejnosti. Zatímco loni se psalo o jeho svatbě s o 35 let mladší ženou, nyní ho svět spatřil nemocného a na vozíku. Ve Stuttgartu převzal Cenu Hannse Martina Schleyera.

V loňském roce prodělal Kohl vážnou operaci hlavy a kolene. Podle internetové verze MF Dnes Kohl při předávání ceny minulý pátek mluvil jen s obtížemi. Sám prohlásil, že to je na dlouhou dobu asi jeho poslední vystoupení.

Kohlova první manželka Hannelore spáchala v červenci 2001 sebevraždu. V dopise na rozloučenou jako důvod tohoto kroku uvedla svou dlouholetou, velmi bolestivou alergii na světlo.

Čtyři roky po smrti manželky představil Kohl veřejnosti ekonomku Maike Richter jako svou životní družku. Vzal si ji loni v květnu. Svatba se konala jen v úzkém rodinném kruhu na velmi netradičním místě - na heidelberské klinice. Kohl se tam léčil po pádu ze schodů.


Kohl - kancléř sjednotitel
Kohl se zapsal do dějin jako "kancléř-sjednotitel", protože během jeho působení ve funkci v roce 1990 padl režim v bývalé komunistické NDR a Německo se znovu sjednotilo.

Helmut Kohl Helmut Kohl | EPA

mandat ( 11. května 2009 22:19 )

Uz pri obradu jeho druhe svatby byl na voziku.Svatba byla na klinice.Jeho deti nebyly pozvane,to je uz podezrele.Jeho mlada zena se ho snazi izolovat a manipuluje s nim.Skoda.

Zobrazit celou diskusi