Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Brožová a ty další: Slavné tváře lákají voliče

Autor: brum - 
28. dubna 2009
16:04

ČSSD půjde v podzimních volbách o hodně. Její šéf Jiří Paroubek nechce nic ponechat náhodě a rád by svým voličům nabídl sličného maskota - herečku Kateřinu Brožovou. Co podnikne ODS? Vzkřísí ´spolupráci´ s Lucií Bílou? A které další celebrity mají blízko k politice?

Brožová tvrdí, že nabídku sociálních demokratů zvažuje. ODS s Bílou to budou mít pravděpodobně těžší. Slavice totiž podporuje hlavně svého blízkého přítele prezidenta Klause a ten se loni v prosinci vzdal svého čestného předsednictví ve straně. Občanští demokraté tak mají ze známých tváří mezi sebou například senátora Tomáše Töpfera. Svými sympatiemi k nim se netají ani Jiřina Jirásková, v minulosti našli podporu například u Evy Pilarové, Ladi Kerndla či houslitů Jaroslava Svěceného a Pavla Šporcla.


ČSSD zlákala svými mamutími předvolebními koncerty ke spolupráci v minulých letech leckoho. Řada umělců pak v médiích tvrdila, že s nimi ani moc ´nepečou´, že šlo hlavně o kšeft. Zpěváci Michal David nebo Pavel Vítek se ale svými sympatiemi k ČSSD netají. Herec a bývalý ministr kultury Vítězslav Jandák byl ve volbách 2006 jejím lídrem v Jihočeském kraji a stal se poslancem. Kromě Brožové se Paroubek rozhodl získat pro nadcházející volby i hokejistu Jiřího Šlégra.

A co další strany?

V srpnu 2008 ohlásil svou kandidaturu v senátních volbách za Stranu zelených Michael Kocáb. V lednu 2009 pak získal uvolněné místo ministra pro oblast lidských práv a národnostních menšin po odstupující Džamile Stehlíkové. Aby té slávy nebylo málo - za mluvčí si zvolil atraktivní moderátorku Lejlu Abbasovou. Opačný efekt proběhl u Matěje Stropnického. Z místopředsedy Republikové rady Strany zelených se stal filmovým idolem, když ho režisér F. A. Brabec obsadil do hlavní role adaptace Máchova Máje.

Své koně mají i komunisté. Sláva jejich oddané příznivkyně Jiřiny Švorcové už je trochu zašlá. Body se tedy snaží nabrat například na prvním československém kosmonautovi Vladimíru Remkovi. Ten se s heslem "Přes překážky ke hvězdám" dostal až do Evropského parlamentu. A kdo jim letos před volbami zazpívá? V Ostravě pro ně zatím své hlasivky nasadili Eva s Vaškem a svalovec s kytarou Martin Maxa.

krat5 ( 28. dubna 2009 16:55 )

možná lákají, ale Brožovou určitě nelanařte....je to neskutečná krá.a nebeská....

spenatky ( 28. dubna 2009 16:46 )

Mě by Kačena nenalákala ani na knedlo-vepřo, natož na Paroubka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa