Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Na trati mezi Libercem a Pardubicemi srazil vlak staršího muže: Utrpěl devastující poranění

Muž se podle všeho pokusil o sebevraždu (ilustrační foto).
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
27. prosince 2018
16:09

Smrtelné následky měla srážka vlaku a staršího muže, který ve čtvrtek dopoledne ulehl na koleje nedaleko Košťálova na Semilsku. Provoz na frekventované trati mezi Libercem a Pardubicemi tak musel být na několik hodin přerušen.

U Košťálova na Semilsku srazil rychlík ve čtvrtek dopoledne staršího muže v kolejišti. „Muž na místě zemřel, jeho totožnost policie nezná,“ sdělila ČTK mluvčí policie Ivana Baláková.

Provoz na frekventované trati z Liberce na Pardubice byl kvůli nehodě bezmála na tři hodiny přerušen. Mezi Semily a Košťálovem nahradily vlaky autobusy. Vlaky tam znovu začaly jezdit ve 13:50.

„Neštěstí se stalo v 11:10, rychlík jedoucí z Liberce do Pardubic se střetl s osobou v kolejišti v místech veřejnosti nepřístupném. Ten člověk byl podle informací, které mám, na místě usmrcen,“ řekl ČTK Martin Drápal z Drážní inspekce, která událost spolu s policií vyšetřuje.

„Muž podle výpovědi strojvedoucího seděl nejprve u kolejí a ve chvíli, kdy se k němu vlak přiblížil, na kolejiště ulehl, nejspíše v sebevražedném úmyslu,“ doplnila Baláková. Podle ní při srážce s vlakem, kterou strojvedoucí nemohl pro krátkou vzdálenost nijak odvrátit, utrpěl zranění neslučitelná se životem. Těm také na místě podlehl.

Na místě zasahovali hasiči, kteří pomáhali s evakuací cestujících z rychlíku do přistaveného autobusu. „Naštěstí to bylo v poměrně přístupném místě zhruba kilometr od stanice v Košťálově,“ řekl ČTK operační důstojník libereckých hasičů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání