Zdemolovaný seat ležel takřka v kolejišti a v něm mrtvola. K větší tragédii, kdy by do vraku narazil vak, nedošlo jen díky duchapřítomnosti strojvedoucího, který stihl včas zastavit a nález oznámil.

Policisté už nyní vědí, že mrtvou je žena z Plas. Tu mohla postihnout náhlá zdravotní indispozice, mohla ale také spáchat sebevraždu. Policie v autě našla ale čerstvý nákup. Příčinu smrti proto objasní až nařízená pitva.

„Zjišťujeme všechny okolnosti nehody. Budeme vyslýchat svědky. Zajišťujeme stopy, prohlédneme videozáznamy z kamer z okolních míst,“ uvedla policejní mluvčí pro Plzeň-venkov Iveta Kořínková pro servr idnes.cz.

Na trati je právě výluka a provoz je omezený. Zjišťuje se také, jak dlouho tu auto s mrtvou leželo.

Hledají se svědci

Policie také hledá svědky, kteří by si vzpomněli na červený Seat Cordoba, který havaroval z nedaleké silnice. Podle stop sjel nejprve do pravého příkopu, pak se vrátil zpět na silnici a přejel na druhou stranu na louku. Po louce vůz sjel dolů z kopce až na pole, z něhož se zřítil z několikametrového náspu až na koleje. Cesta je dobře viditelná, protože z auta odpadávaly části a navíc cestou nabouralo několik sloupků i stromů.

VIDEO: Martin - řidič kamionu, který přežil zřícení mostu v Janově.