Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Egypt v slzách: Při vlakové nehodě zemřelo 15 lidí

Autor: ana, ČTK - 
28. února 2018
18:26

Tragická vlaková nehoda se udála během odpoledne severně od Káhiry. Zatím bez jasné příčiny do sebe ve vysoké rychlosti narazily dva vlaky. Na místě je nejméně patnáct mrtvých a okolo padesáti zraněných.

Podle informací, které přinesla tisková agentura MENA, se srazil osobní vlak s nákladním. Nehoda se stala u města Kum Hamáda v provincii Baháríja. Dva vagony osobního vlaku vykolejily a střetly se s nákladním vlakem. Osobní vlak jel do Káhiry, uvedla agentura AP.

Není to poprvé

Rozhodně se nejedná o ojedinělý případ. Železniční nehody jsou v Egyptě velmi časté. Loni v srpnu zemřelo při srážce dvou vlaků v Alexandrii nejméně 36 lidí a dalších více než 120 utrpělo zranění. V roce 2013 zahynulo nejméně 19 lidí, když vykolejila vlaková souprava v Gíze nedaleko Káhiry.

Egypťané si v rozhovorech pro televizi Aljazeera stěžují, že se vláda nedokáže postarat o bezpečný provoz na vlakových tratích. Stěžují si na zastaralou síť. Předseda vlády Sherif Ismail nařídil ministru dopravy Heshamu Arafatovi, aby navštívil místo tragédie a přijal patřičná opatření.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání