Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ota T.: Kremaci zaplatí stát! Popel chce družka

Autor: Veronika Pukačová, David Malík, lac, šim - 
2. dubna 2011
12:35

Tělo Oty T., jediného obviněného v případu zavražděné Aničky, nikdo nechce! Jeho vlastní rodina se zřekla možnosti uspořádat mu pohřeb. Tělo bylo zpopelněno na náklady státu. Rodina ho zavrhla. Jeho družka z Mostu o kremaci nevěděla. O jeho popel se teď bude zajímat.

Informaci o zpopelnění Blesk.cz potvrdila také mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. „Je to tak. Po dohodě s rodinou byly ostatky zpopelněny na náklady státu,“ řekla mluvčí. Věznice podle ní poté, co převezme doklad o ukončení soudní pitvy, informuje pozůstalé.

Ti si mohou tělo převzít. Pokud tak neučiní, zpopelnění zařídí správa věznice. Rodina si pak může urnu vyzvednout. „Zájemce o urnu s ostatky musí uhradit sociálce 5321 korun, tedy náklady na sociální pohřeb. Jestliže si urnu nikdo nevyzvedne, bude rok v krematoriu a poté skončí ve společném hrobě,“ popsala Blesk.cz pracovnice jedné pražské pohřební služby.

Družka má o urnu zájem

O tom, že byl Ota T. již zpopelněn, nevěděla jeho družka Naďa (39), s níž v Mostě žil a se kterou zplodil dceru. Když jí to Blesk.cz v pátek oznámil, byla zaskočená. „Nikdo mi nic neřekl. Dozvídám se to od vás,“ odmlčela se a pokračovala: „Nechci tuto záležitost řešit před malou.“ Jejich společná dcera byla v době hovoru už ze školy doma a vedle ní.

Po chvíli dodala, že se o urnu bude zajímat. Osud muže, jehož jméno bude už navždy spjato s jedním z nejohavnějších zločinů české kriminalistiky, jí není lhostejný. Pokud si bude chtít urnu vyzvednout, musí ji vyplatit. Peněz nemá nazbyt, před Otovým zatčením ho musela živit.

Otakar T. zemřel minulý týden ve středu na následky zranění, která si způsobil o dva dny dříve v pankrácké vazební věznici pokusem o sebevraždu. Pokusil se oběsit na teplácích. Vězeňská služba, která ho neuhlídala, vyloučila cizí zavinění a dělá, že sama za nic nemůže! Otakar byl jediným obviněným v případu Aničky (†9), jejíž ostatky policisté našli při cvičení 16. března.

Z těla dívky byly odebrány biologické stopy, které by zajistily přímé důkazy proti obviněnému Otakarovi. Podle informací deníku Právo žádné stopy na ostatcích odborníci nenalezli. Policie však tyto informace považuje za spekulace.

bleskplesk ( 9. dubna 2011 09:50 )

Směšný příspěvek. Snad si nemyslíte, že Ota T. byl jediný, kterému stát zaplatil pohřeb? Kdo si myslíte, že platí pohřeb bezdomovcům a podobně? Stát platí z daní miliardy na splácení úroků státního dluhu, na prohrané arbitráže, na příspěvky politických stran, na neprůhledné státní zakázky, na pochybé vojenské zahraniční mise, na zkorumpované soudce a policii, na sociální dávky nezodpovědných lidí, na léčení zahraničních dělníků, kteří zde neplatí zdravotní pojištění, na pobyt tisíců kriminálníků ve věznicích atd. Navíc, kdyby Ota T. zůstal ve vězení, stát by to stálo mnohem víc peněz, než dal za jeho pohřeb. A vy se tady rozčilujete pro takovou směšnou částku. Kolik desetin nebo spíš setin či tisícin haléře na ten pohřeb šlo z vašich daní?

rozkoluska ( 7. dubna 2011 23:32 )

Nebo to je finta rodičů, aby nemuseli platit pohřební náklady!! Proč to musím platit tedy i já z mých daní!!

e.44 ( 6. dubna 2011 14:09 )

A když se někdy to, co by se někomu náramně hodilo, ne a ne dít, tak tomu někdy i bývá pomoženo.

zickela ( 6. dubna 2011 13:53 )

V tom životopise Žirovnického je o J.M. jen kousek, ale rozhodně mu tam neděkuje a nechválí ho Asi už pan M. nechtěl další takové články na netu, takže se mu náramně sebevražda Oty hodila.

e.44 ( 6. dubna 2011 13:44 )

Dík, možná že to časem zkusím. Teďmi k pokažení zažívání úplně stačila ta nová, jasně účelově napsaná "kost" co byla právě bleskem čtenářům předhozená. Čím to asi tak bude, že už Marešovi nevěřím (a to už dost dlouho) ani slovo?

Zobrazit celou diskusi