Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Expert: Otu T. mohou usvědčit i nepřímé důkazy

Autor: rvs, oj - 
29. března 2011
15:21

Co bude s případem vraždy devítileté Aničky, když policie na těle ani na šatech holčičky nenajde žádné stopy Oty T.? Buď se ho podaří usvědčit na základě nepřímých důkazů, nebo všechno začíná nanovo! „Policie bude muset pokračovat dál, jakoby žádný Otakar T. vůbec neexistoval,“ řekl Blesk.cz elitní kriminalista Josef Doucha.

Podle informací deníku Právo policie nedokázala na těle Aničky nalézt biologické stopy, které by vedly k usvědčení Oty T. Pětiměsíčním setrváním těla, zavražděné holčičky v zemi, byly příliš znehodnoceny. Je policie ve slepé uličce? Jaké další kroky jí zbývají?

„Určité možnosti ještě skýtají expertízy šatstva. Mohou na něm být jak mikroskopické, daktyloskopické, tedy otisky prstů, tak i biologické stopy pachatele. Záleží teď na tom, v jakém stavu to oblečení je a jestli to, co se najde, bude využitelné k individuální identifikaci pachatele,“ uvedl Doucha. Ani oblečení však není v dobrém stavu. Protože leželo dlouho v zemi bylo značně poškozené a mokré. Experti jej museli nejdřív vysušit a teprve poté dál zkoumat.

Pachatel může být usvědčený i na základě série nepřímých důkazů. „Bude záležet na vyhodnocení všech stop, získaných během vyšetřování případu. Pachatel může být usvědčen i podle takzvaného uceleného řetěze nepřímých důkazů,“ připustil kriminalista.

Pokud však ani to k ničemu nepovede, činnost policie bude muset podle Douchy pokračovat tak, jakoby žádný Ota T. neexistoval. Zřejmě bude pokračovat další pátrání v oblasti pražské Troji a prověřovat lidi s kriminální minulostí. V případě, že stopy budou dostatečné k usvědčení Oty T., vyšetřování by bylo odloženo z důvodu smrti pachatele.

antikaprik ( 2. dubna 2011 06:49 )

Ak O.T. bol vrah, tak síce unikol trestu, ale už to nikdy nezopakuje. Treba dúfať, že vyšetrovanie jeho čin potvrdí bez pochybností. Aby jeho sebevražda nebola dobrým dôvodom na ukončenie vyšetrovania pre nedostatok dôkazov. Nad týmto sa zamyslite namiesto vašeho presvedčenia, že to bol O.T. Aby nebola daľšia Anička! To že v špinavej izbe večer zhasnete svetlo a ostane tma ešte neznamená, že ráno tam bude upratané

marmelada ( 31. března 2011 13:18 )

Taky se obávám, že manipulací í se případné stopy znehodnotily. DNA měli odesílat do Rakous,protože u nás je analýza dražší. Psychiatři a psychologové dříve rozhodovali i o životě / zda byl pachatel tzv.svéprávný, byl popraven/ Jak mohl vůbec někdo říci,že OT nevypadá na sebevraždu? Mohlo mu být vyhrožováno, a on věděl,že za krádeže v lochu zůstane. Ty krádeže páchal i "předtím", tak mohl být ve vazbě už v říjnu,že? Ale asi ho chtěli sledovat. Jenže to bylo k ničemu.Ani žádný pokus o útěk za hranice, to spíše napovídá o nevině. Kdyby to udělal, asi by se pokusil zmizet. Na mě to dělá dojem,že potřebují případ uzavřít. To ale není nejlepší řešení. V této věci to projeli hlavně psychiatři. Po chybách policie bylo totiž podstatné jejich vyjádření. / Byl toho OT schopen nebo nebyl? Zda byl sex. deviant nebo jinak psychicky nemocný? /Když dojde na lámání chleba, tak jsou odborníci k ničemu.

22avalon ( 30. března 2011 18:30 )

A ty si jdi šlehnout další lysohlávky a neotravuj - skupino

22avalon ( 30. března 2011 18:29 )

A ten rákosník ještě Echoňovi chtěl prodat tepláky

22avalon ( 30. března 2011 18:25 )

A nebo jsi tam byl sám Echoňu...

Zobrazit celou diskusi