Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Psycholog: Ota T. se přiznal v dopisech

Autor: Kateřina Kycltová, evakk - 
22. května 2011
05:00

Otakar T. (†41) – muž, který podle všeho zabil loni v říjnu devítiletou Aničku Janatkovou. Muž, o kterém mnozí mluví, jako o slušném a inteligentním pánovi. Jiní ho naopak znají jako zloděje nebo bezdomovce. Jeho pravou tvář zřejmě neodhalil nikdo. A už ani neodhalí. Psycholog Slavomil Hubálek se pokoušel jeho duši porozumět. K čemu došel? Je Ota T. vrahem Aničky? Podle psychologa se Otakar k činu nepřímo doznal v jednom z dopisů na rozloučenou…

Perfektně oblečený, v tmavém elegantním obleku, vyleštěných botách, černé košili a smetanové kravatě – přesně tak popisuje psycholog Slavomil Hubálek vizáž Otakara T. v den, kdy k němu přišel na první sezení. Tehdy možná ještě netušil, že má před sebou svůj nejsložitější případ.

Všechno bylo fajn a pohodový...

„Nikdy jsem neviděl tak dlouhý policejní spis. Měl několik tisíc stran. Zároveň jsem nikdy o nikom nenapsal tak obsáhlý posudek jako o Otakarovi,“ řekl Blesku psycholog Hubálek. Ten se s Otou T. viděl po dobu vyšetřování hned několikrát. Podroboval ho několika desítkám testů, snažil se přijít na to, kdo Ota vlastně je. „Vždy když jsem se s ním viděl, tak se snažil působit absolutně bezproblémově po všech směrech. Jeho život byl pohodový, rodina byla fajn, dětství prý naprosto šťastné. Všechno to ale bylo právě naopak,“ vypráví Hubálek a dodává: „Slovo fajn a pohodový byla jeho nejčastěji používaná slova.“

Kromě spisu s několika tisícem stran měl psycholog k dispozici i nahrávky z výslechů. I ty mu o Otovi mnohé prozradily. „Vždy když se ho ptali na oběť, tak v naprostém klidu přešel do frází typu: „O osobě pohřešované nemám žádných poznatků.“ O svých krádežích naopak hovořil dopodrobna a zdlouhavě,“ prozradil také psycholog.

Případ Oty T. na konci dubna státní zástupkyně uzavřela s tím, že s velkou mírou pravděpodobnosti to byl Ota, který Aničku zavraždil. Podle všeho to však neměl naplánované. „Zřejmě se chtěl zmocnit klíčů od domu a vykrást ho. Když se o ně ale přetahoval s obětí, tak se mohl sexuálně vzrušit, oběť znásilnit a pak jí usmrtit jako svědka,“ přiznal Hubálek v jiném rozhovoru pro MF Dnes.

Osudové byly dopisy na rozloučenou

Když Otakar 23.března zemřel v nemocnici poté, co se oběsil ve své cele, tak jediné, co po něm zbylo byly dva dopisy na rozloučenou. „Oba byly adresované jeho družce a podle mě se tam dá vyčíst přiznání,“ tvrdí psycholog.

Otazník, který v případu zůstane už navždycky - proč zrovna Anička? Odpověď nenalezl ani zkušený psycholog. „To je otázka jenom na něj. Je to záhada, neštěstí…,“ uzavírá Hubáček.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Pecikus ( 27. prosince 2015 13:38 )

Plně souhlasím. Tomek není vrah Aničky. Vezmi to binární logikou: Žádný přímý důkaz, žádné stopy Tomka na těle nebohé + přemíra důkazů nepřímých. Odhlédnu-li od nabízející se tendence vytvořit maximum nepřímých důkazů, neboť přímé nemohou existovat, a tuto tendenci může sledovat leda skutečný pachatel, pak neodhlédnu od toho, že na základě nepřímých důkazů nemůže být nikdo označen za vraha, nu a na základě neexitujících důkazů přímých ovšem také ne. Máme tak 2xNe u Tomka. Označit za těchto okolností Tomka jako vraha je manipulativní a zcela nelogický počin.

ixtlil ( 9. srpna 2011 13:37 )

Dobrý den , madame Zoulová opět se slovně vyznamenala , že prý se nepodařilo zjistit , kdo vynesl info ze spisu O.T. Co jiného lze čekat , když nedokázali zjistit ,( policie) , kdo je iniciátor zmizení Aničky , tak tím spíš policajt nemůže vyšetřit jiného policajta. Dle mého názoru , nějaký policajt , co splácí hypotéku , si takto přivydělal . Já je vnímám jako zločineckou organisaci mafianského typu .

cherilyn ( 2. srpna 2011 23:32 )

JÁ JSEM AMBICIÓZNÍ A CHCI MÍT ZÁŘEZ NA PAŽBĚ.

cherilyn ( 2. srpna 2011 23:26 )

Myslím, že neříkali, že zrovna dnes. Ale na "zpravodajství" TV Nova by investigativní novináři News of the World koukali s otevřenou pusou.

inge1 ( 2. srpna 2011 23:20 )

Mě dneska překvapilo,že v televizi říkali,že dnes si vyzvedli příbuzní Oty jeho urnu....Tomi nám tvrdila už dříve,že si ji už vyzvedla jeho matka....Tak teda nevím.

Zobrazit celou diskusi