Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

I po smrti škodí: Za smrt vraha Aničky potrestají dozorce

Smrti Oty T. nedokázala zabránit , teď jsou u kázeňského řízení
Smrti Oty T. nedokázala zabránit , teď jsou u kázeňského řízení  (Autor: Blesk - Helena Lacinová)
Autor: ČTK, Kbali - 
9. května 2011
20:20

Sebevražda Oty T., který byl obviněný ze znásilnění a vraždy devítileté Anny Janatkové, bude mít následky pro pět zaměstnanců vazební věznice Pankrác. Podle serveru Aktuálně.cz bylo s dozorcem, který měl v osudnou noc Otakara T. kontrolovat, zahájeno trestní řízení, s dalšími probíhá kázeňské řízení.

O místo tak přijdou bývalý ředitel věznice Radek Kutiš, jeho první zástupce, vedoucí oddělení prevence a stížností a vedoucí oddělení výkonu vazby. Podle náměstka ministra spravedlnosti Daniela Voláka se u dozorce neprokázalo, že spáchal trestný čin.

Jeho pochybení, kdy si místo kontroly podezřelého vařil kávu, nicméně označil za zásadní. Dozorce chce podle Voláka kvůli kauze od vězeňské služby k 30. červnu 2011 odejít. O tomto kroku prý uvažuje i vedoucí oddělení prevence a stížností. "Odcházejí na vlastní žádost. Jaký k tomu mají důvod, ale neuvedli," řekl serveru mluvčí vězeňské služby Robert Káčer.

Novým ředitel pankrácké vazební věznice je Marian Prokeš a bývalý ředitel Kutiš je nyní jeho zástupcem. Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) však už dříve požadoval, aby Kutiš opustil všechny vedoucí pozice v pankrácké věznici. Podle Káčera byla také se všemi vedoucími pracovníky a dozorcem zahájena kázeňská řízení, které ještě nebyla ukončena.

Jedenačtyřicetiletý Otakar T. se 21. března pokusil o sebevraždu v pankrácké vazební věznici, kam ho o několik dní dříve poslal soud s tím, že by mohl trestnou činnost opakovat či uprchnout. Na následky zranění zemřel dva dny poté ve vojenské nemocnici. Otakar T. ve vězení zanechal dopis osobní povahy, ve kterém se k vraždě ani znásilnění nepřiznal.

tomiii91 ( 13. května 2011 22:39 )

Já bych řekla, že spíš ty tady máš víc nicků.

llottoss ( 13. května 2011 21:25 )

Jasně,že něco sedí, to, co víme všichni z médií, nic víc.

llottoss ( 13. května 2011 21:23 )

Jo, a studuješ ve cvokárně.

llottoss ( 13. května 2011 21:22 )

No, to sem fakt nechoď!!!! Takový nesmysly co tu píšeš, asi seš sjetejn ne? sestro!!!!

llottoss ( 13. května 2011 21:19 )

Jasně,že má času dost. Stejně jako kobra 007, ten tu dnes neni, protože dnes je tu za Tomii, to nevíte? Určitš opravdová Tomkova sestra nemá jinou zábavu, než diskutovat o Tomkovi. Nevim, co to je za magory, co si tu přehazujou nicky a vydávaj se pokaždý za někoho jinýho.

Zobrazit celou diskusi