Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Lanďák junior bojuje o Hrad: Syn slavného herce pomáhá Dienstbierovi

Tátu nezapře! Syn hereckého bouřliváka Pavla landovského Jakub (vpravo) jako by otci z oka vypadl
Tátu nezapře! Syn hereckého bouřliváka Pavla landovského Jakub (vpravo) jako by otci z oka vypadl  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ot - 
30. července 2012
08:02

Mají slavné otce a chtějí společně dobýt Pražský hrad! Syn hereckého bouřliváka Pavla Landovského (75) vede prezidentskou kampaň synovi někdejšího ministra zahraničí Jiřího Dienstbiera (†73).

Zatímco otcové Landovský a Dienstbier byli přátelé z protikomunistického disentu, jejich synové Jakub Landovský (35) a Jiří Dienstbier ml. (43) jsou přátelé z ČSSD.

A v této straně jsou oba »junioři« také tak trochu disidenty: Právníka a politologa Landovského před dvěma lety div nevyloučili za to, že kritizoval nábory černých duší. Dienstbier zase válčí s pražskou organizací, ve které podle něj panují kmotrovské praktiky.

Když nedávno získal Dienstbier oficiální nominaci do boje o prezidentský post, nikoho nepřekvapilo, že mu Landovský začal dělat šéfa kampaně a mluvčího. Podle průzkumů je zatím kandidát ČSSD mezi uchazeči o Hrad na 3. příčce.

anka ( 30. července 2012 17:32 )

gevi ( 30. července 2012 17:30 )

Byli jsme každoročně stále více ve světových statistikách upadající stát. To ovšem tehdejší tisk nepsal a rozhlas a televize neříkaly. Stejně jako celý socialistický tábor jsme spěli ke krachu, který skutečně v roce 1989 - 90 nastal a světová socialistcká soustava se zhroutila za necelý rok. Vyšli jsme z toho jako chudí příuzní v Evropě, kde nás vyspělé státy braly jako rozvojovou zemi. Tohle jsou fakta. Nadnárodní firmy zde vybudovaly závody na zelené louce, protože náš obvyklý plat byl poloviční jako ve vyspělých státech, stejně jako naše životní úroveň. Zanikly zastaralé výroby, které nikdo nechtěl, udržely se podniky, které se integrovaly do nadnárodních společností. Školství je zadarmo i dnes a pokud nehodláte studovat na nějaké soukromé škole, klidně můžete dojít k promoci aniž školu platíte. Lékařská péče je dnes na mnohem vyšší odborné úrovni a používá mnohem dražší přístroje a metody. Nicméně žádné zdravotně zdůvodněné operace a zákroky také neplatíte. Jistě můžete si někde zaplatit vyžádaného lékaře, což se stejně dělo, ale formou úplatků, musíte si zaplatit kosmetický zákrok, to ano, ale základní péči neplatíte. Jo popltaky ty se lidem takynelbí, já vím.

jikar ( 30. července 2012 17:09 )

100% SOUHLAS

bibicek ( 30. července 2012 16:35 )

Tak jsem po dlouhé době otevřel Blesk, ale nestačím se divit úrovni IQ těchto diskutujích! Lidi, to je hrůza, co z vás vypadává. Evidentně nemáte ani ZŠ!!! Proboha, proberte se!!!

jikar ( 30. července 2012 16:16 )

pro fortin: tak si založ to socialistické československo s komoušema, když se ti po tom stýská.

Zobrazit celou diskusi