Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Táňa Fischerová chce na Hrad: Klaus je ješita, Kalousek může za dluhy!

Táňa Fischerová by ráda vystřídala na postu současného prezidenta Václava Klause.
Táňa Fischerová by ráda vystřídala na postu současného prezidenta Václava Klause.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: INT, lm - 
29. července 2012
17:14

Bitva o hrad má svou další bojovnici - kandidátkou se chce stát herečka Táňa Fischerová (65). A tahle dáma si servítky rozhodně nebere. Nebála se říct, co si myslí o vlivných mužích v politice.

Táňa Fischerová je žena bez předsudků. Ve svém rozhovoru pro Aktuálně.cz dokonce uvedla, že by neměla problém jmenovat vládu komunistů. Její konkurenti Vladimír Dlouhý a Jan Fisher už přitom deklarovali, že by to neudělali.

"Myslím, že komunisti svou dějinnou příležitost měli a prohráli ji a bojovat tolik let po konci minulého režimu s komunisty je prostě boj minulosti. (...) Připadá mi zvláštní vést v tuto chvíli boj s minulostí, když se musíme vyjadřovat k současnosti," vysvětlila svůj postoj Fischerová.

Kandidátka na prezidenta má také zcela jasný názor na dosavadního prezidenta Václava Klause. Vyčítá mu především jeho konzervatismus a také ješitnost. Fischerová v rozhovoru řekla: "Podle mě (Václav Klaus) není člověk, který se vyvíjí, je zakonzervovaný v tom, co jednou přijal. Pak jsou tu i osobní vlastnosti jako ješitnost, neschopnost odpouštět nebo nedostatek sebekritičnosti."

Fischerová se nijak netají, že z velkých stran je jí nejblíže ČSSD. Necítí, že by byla hlavní viníkem současného zadlužení. Za toho označuje politika z jiné strany. "Podle mě největší schodky vznikly za posledních vlád, kde seděl Miroslav Kalousek, o tom se pořád málo mluví," dodala Fischerová.

Kdo je Táňa Fischerová

Fischerová není v politice žádným nováčkem. V letech 2002-2006 byla zvolena nezávislou poslankyní za Unii svobody. Později se pokoušela kandidovat do senátu za Hnutí Zelených, ale neúspěšně. Podílí na práci řady neziskových organizací, nadací a občanských sdružení. Krom toho je signatářkou Iniciativy pro kritiku reforem a na podporu alternativ (ProAlt).

pavlaamatylda ( 11. ledna 2013 00:14 )

Paní Fischerové si velmi vážím, považuji ji za skutečnou osobnost a vzácného člověka. Ráda jí budu volit.

valentinar ( 10. ledna 2013 21:15 )

valentinar ( 10. ledna 2013 21:15 )

valentinar ( 10. ledna 2013 21:15 )

rentierskej: Naprosto souhlasím. Paní Fišerová se nejen cpe na hrad ,ale do politiky vůbec , v každých volbách kandiduje , v žádných neuspěla. Proto mne sere a proto bych jí nedala hlas ani za zlatý prase.

andrysovic ( 18. srpna 2012 13:48 )

Na hrad by měl přijít někdo,s kým by byla aspoň legrace, který by nás trochu rozveselil,protože jsme už všichni z toho unavení,ale bohužel mně v této z korumpované zemi už nikdo takový nenapadá.

Zobrazit celou diskusi