Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Modrý prezident: Potetovaný umělec Franz chce na Hrad!

Vysokoškolský profesor Vladimír Franz míří do politiky, chce se stát českým prezidentem.
Vysokoškolský profesor Vladimír Franz míří do politiky, chce se stát českým prezidentem.  (Autor: Foto Blesk)
Autor: ljš, ČTK - 
3. srpna 2012
11:53

Kontroverznější hlavu státu si lze asi jen těžko představit. Výstřední umělec Vladimír Franz (53), který má své tělo, včetně obličeje, zcela pokryté tetováními, chce rozvířit vody české politiky a kandidovat na Hrad.

Franz chce ve velmi krátké době zahájit sběr 50.000 podpisů nutných pro jeho kandidaturu. Mělo by to být v průběhu jednoho až dvou týdnů.

"Potvrzuji, že kandiduji. Už se na tom začalo pracovat," poznamenal Franz. Oznámení kandidatury předcházela recese na sociálních sítích. Koloval na nich mimo jiné obrázek současného prezidenta Václava Klause s podtitulem "modrý prezident" a právě Franzova podobizna se stejným popiskem. Modrá v jeho případě odkazovala na Franzovo výstřední vzezření. Je totiž potetovaný natolik, že jeho tvář působí modře. Vysokoškolský profesor Franz je malíř a skladatel vážné hudby.

Spojení "modrý prezident" vychází z Klausovy knihy Modrá, nikoli zelená planeta pojednávající o klimatu.

O prezidentské křeslo se podle průběžných údajů zatím uchází kolem desítky lidí. Podle české sázkové společnosti Tipsportu Franzovým šancím odpovídá kurz 50:1, v kurzovém vyjádření má Franz nicméně daleko lepší vyhlídky než například poslankyně Evropského parlamentu Zuzana Roithová nominovaná KDU-ČSL nebo Jana Bobošíková ze Suverenity.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

riinnn ( 1. října 2012 16:44 )

Mou také!

riinnn ( 1. října 2012 16:43 )

Ten váš "holivúd" se píše Holywood. Nechápu váš názor soudit lidi podle toho jestli mají tetování nebo ne. Kdyby ho neměl a byl to jen "nepotetovaný" vysokoškolák byl by něčím lepší? Jiný? NE, byl by stejný jako každý jiný...každý ve světě by aspoň věděl kde a co je Česká republika a nepletli by si nás s čečenskem.

vialli ( 5. srpna 2012 20:36 )

To mi mozek nebere. Buď jsem blázen já nebo pan Franz. Uvidíme za rok.

mrtvejkomunista ( 5. srpna 2012 15:22 )

Myslí našeho prvního dělnického prezidenta. To byl vožungr a ještě syfilitik - toho hned tak někdo nepřekoná.

panprezident ( 5. srpna 2012 05:33 )

Já ho teda volit budu! Prezident má reprezentovat stát, tento prezident by už už na první pohled vypovídal o stavu státu, ze kterého pochází. Krom toho je to profesor, takže to nemůže být žádný hlupák, je jen trošku výstřední (a to jste ještě neviděly jak vypadá, když si nasadí piercing ).

Zobrazit celou diskusi