Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud odtajnil platy Klausových úředníků. Podívejte se, kolik bere Hájek nebo Jakl

Petr Hájek (vlevo) a Ladislav Jakl (vpravo) patří mezi padesát nejlépe placených úředníků v Česku.
Petr Hájek (vlevo) a Ladislav Jakl (vpravo) patří mezi padesát nejlépe placených úředníků v Česku.  (Autor: Foto Blesk, ČTK)
Autor: ljš, ČTK - 
1. srpna 2012
07:43

Prezidentská kancelář platy svých úředníků dlouho tajila a evidentně měla proč. Vícekancléř Petr Hájek a tajemník Ladislav Jakl pobírají mzdu z říše snů. Oba se s přehledem dostanou přes sto tisíc. Nic se ale nedá tajit věčně, a tak díky rozhodnutí soudu museli Klausovi muži s pravdou ven.

Kancelář prezidenta republiky zveřejnila měsíční platy a odměny svých vrcholných zaměstnanců. Kancelář reagovala na prohraný soudní spor s Lidovými novinami. Průměrný měsíční příjem vicekancléře Petra Hájka byl v prvním letošním pololetí 111.666 korun, prezidentův tajemník Ladislav Jakl bral 103.786 korun.

Oba prezidentovi muži se tak i díky solidním odměnám zařadili do skupiny zhruba 50 vysoce postavených úředníků, kteří každý měsíc pobírají více než 100.000 Kč. "Sumy na odměny odpovídají schválené kapitole rozpočtu," řekl Lidovým novinám hradní mluvčí Radim Ochvat.

Deník požadoval zveřejnění platů vysoce postavených pracovníků Hradu na základě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu z loňského července, že "za příjemce veřejných prostředků je nutno považovat i státem placené zaměstnance".

Poslední vrcholnou institucí, která dosud neodtajnila veřejnosti odměny pro své klíčové lidi, zůstává Úřad vlády. Jakl se chystá rozhodnutí soudu napadnout.

itartas ( 8. února 2013 20:33 )

že se nestydí to ještě zveřejňovat, aby naštvali národ ještě víc. By mne zajímalo za co každý měsíc tolik peněz....chtěla bych vidět jeho náplň práce...

illis ( 8. února 2013 20:18 )

Jakl a prezidentem , ovšem jako vtip dne docela dobrý

illis ( 8. února 2013 20:17 )

Jaklovi spíše může vadit, že má o pár tisícovek menší plat než Hájek, teď když to ví, tak musí být docela na.sranej .Jo, jo, jiným v našem státě debilním vládním nařízením sebrali peníze a takovým jako jsou tito a další stovky jiných si přišli na pěkné peníze . Celé je to velká lumpárna, většina profesí je hrubě nedostatečně ohodnocena a jiné přemrštěně nadhodnocené . Chtělo by to Jánošíka, ten bohatým bral a chudým dával.

manzes55 ( 25. srpna 2012 01:23 )

Čím hloupější,tím větší plat.

mnpv ( 2. srpna 2012 20:17 )

Jo a co je to normální dělník za desítku? Neznám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa