Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putin během rozhovoru s Carlsonem: Podivný třes nohy! Musel si ji přidržovat rukou

Video se připravuje ...
Autor: Mii, swp - 
10. února 2024
05:00

O první západní rozhovor s ruským vládcem Vladimirem Putinem od začátku invaze na Ukrajinu se tento týden postaral americký novinář Tucker Carlson. V kontroverzním interview, které jak Putin, tak Carlson pojali jako propagandistické povídání si o Rusku, zaznělo mnoho. Lidé na internetu si ale všimli nejen slov. Na videozáznamu z rozhovoru je vidět moment, kdy Putin dostane záhadný tik do nohy, kterou musí uklidňovat svou rukou.

Rozhovor, kvůli kterému Carlson – přítel amerického exprezidenta Donalda Trumpa a bývalý hvězdný moderátor stanice Fox News – přijel až do Moskvy, trvá dvě hodiny. A celé tyto dvě hodiny jsou natočené na videozáznamu, který Carlson zveřejnil na síti X. Takto dlouhé video s Putinem bylo v posledních měsících nevídané, ač je jasné, že nemohlo vzniknout bez přísného dohledu Kremlu.

Přesto je v něm jeden moment, který Kreml neuhlídal a který na Putina nevrhá příliš pozitivní světlo. Ruskému prezidentovi, sedícímu na židli, začne škubat noha. Je vidět, že ji chvíli nedokáže ovládat, tak použije ruku, aby ji zklidnil. Dělá u toho v obličeji bolestnou grimasu. Celý tento moment trvá jen pár sekund, přesto se stal virálním na sociálních sítích.

Tik znovu rozpoutal debatu, jak je na tom Putin zdravotně. Že trpí nejrůznějšími nemocemi, se spekuluje minimálně od začátku invaze. Například v říjnu telegramový kanál General SVR, za kterým má stát bývalý vysoce postavený příslušník ruské zahraniční rozvědky (to není potvrzené), napsal, že Putin měl infarkt a musel být resuscitován. Ruský prezident má trpět rakovinou slinivky a Parkinsonovou chorobou a užívat steroidy.

Kvůli těmto potížím má Putin podle kanálu pravidelně používat dvojníky, které údajně posílá i na zahraniční cesty. Japonský televizní kanál TBS dokonce minulý rok nechal analyzovat záznamy s Putinem umělou inteligenci a ta vyhodnotila, že prezident využívá minimálně tři dvojníky.

Kreml tyto zvěsti odmítá. „Všechno je s ním (Putinem, pozn. red.) v pořádku,“ utahoval si podle agentury Reuters ze západních zpráv minulý rok prezidentský mluvčí Dmitrij Peskov. Debaty o nemocech označil za „fake news“. Putin, kterému je momentálně 71 let, znovu kandiduje v ruských prezidentských volbách, které se budou konat v březnu. A nutno dodat, že kdyby trpěl tím vším, co je mu přisuzováno, už by nejspíš byl dávno po smrti.

21:30
27. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, kterou našemu online přenosu věnujete. Vše, co se týká ruské agrese na Ukrajině, budeme sledovat zase od nedělního rána.

21:25
27. 4. 2024

Začaly se objevovat zprávy o tom, že Rusko naverbovalo chudé Kubánce, aby bojovali ve válce na Ukrajině. Mělo tak být učiněno podvodem, kdy byla rekrutům přislíbena práce v Rusku nebo vysoký finanční obnos za účast v boji. Ani k jednomu však nedošlo. „Už jsem ve válce nějakou chvíli a neplatí se nám. Mnoho z mých přátel bylo už zabito,“ vypověděl jeden z obelhaných. Celý článek čtěte ZDE

20:30
27. 4. 2024

Ukrajinská společnost Naftohaz v ranním prohlášení uvedla, že při dnešním útoku na její plynárenská zařízení nebyl nikdo zraněn a že útok „nebude mít vliv na poskytování služeb ukrajinským spotřebitelům ani zákazníkům skupiny“.

Rusko v posledních týdnech zintenzivnilo vzdušné útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Rozsáhlé škody utrpěly zejména tepelné elektrárny a přenosová soustava.

Cílem útoků byly v minulosti také podzemní zásobníky plynu, které jsou v hloubce i několika stovek metrů umístěny na západní Ukrajině. Ukrajina má větší skladovací kapacity než kterákoliv jiná země na západ od Ruska a aktivně se snaží přimět evropské obchodníky, aby tam uskladňovali své zásoby.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa