Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dcera mluvčího Kremlu prý žila v nuzných podmínkách, na instagramu se ale chlubí luxusem

Autor: rc - 
26. listopadu 2023
15:51

Prominentní dcerka Dmitrije Peskova (56), mluvčího ruského prezidenta Vladimira Putina, se na sociální síti instagram chlubí luxusem. Elizaveta Peskovová (25) velkou část svého života strávila v Evropě a to zejména ve Francii, kde studovala prestižní školy a založila business. Na instagramu publikuje fotky, kde posedává v luxusních restauracích a cestuje tryskáčem. Ovšem její otec se ohradil proti tomu, že by jeho dcerka žila prominentní život. Podle něj je to právě naopak. Ve Francii prý žila prostým životem a musela střádat každý peníz!

Elizaveta Peskovová je bezpochyby hvězdou sociální sítě instagram. Sleduje ji tam až 225 tisíc fanoušků. Chlubí se tam zejména svým privilegovaným životem. Blondýnka na snímcích pózuje v drahých hadříkách, cestuje v soukromých tryskáčích a bydlí v luxusních hotelech. Pětadvacetiletá Elizaveta je dcerou Dmitrije Peskova, mluvčího Vladimira Putina, a Jekateriny Solotsinskajové. Poté, co se její rodiče rozešli, odstěhovala se svou matkou z Ruska do Francie, kde strávila mládí. Žila tam mnoho let a navštěvovala internátní školu a později prestižní obchodní školu EDC Paris Business School.

Nicméně podle Peskova rozhodně jeho dcera není prominentní děvče. Peskov promluvil pro studentský televizní kanál MGIMO 360. Jak uvádí americký deník New York Post, rozhovor s mluvčím Kremlu odvysílala televize v pátek na sociální síti YouTube. Peskov v něm řekl, že jeho dcera je označována za „mazhorské dítě“.

Podle deníku The Times je „mazhor“ slangový výraz, jímž se označují privilegované děti vládních úředníků a podnikatelů. „Moje dcera nikdy nebyla 'mazhorské' dítě. Měla velmi komplikovaný život, komplikované vzdělávání,“ uvedl Peskov s tím, že ve Francii se svou matkou „žila velmi chudobně, ve velmi spartanských podmínkách“.

Elizaveta prý musela za svůj život překonat mnoho obtíží a trvalo jí dlouho, než našla samu sebe a usadila se. Nyní se prý zaměřuje na svou kariéru. „Jedna věc je, když jste skutečně 'mazhor' a žijete ve velkém, když nemáte o co usilovat, ale druhá věc je, když každý den potřebujete překonat problémy: kde si pronajmout bydlení o něco levněji, jak šetřit peníze, abyste si na konci měsíce mohli koupit džíny,“ popisoval v rozhovoru Peskov život své dcery.

Nicméně prohlášení Peskova se vysmál Ljubov Sobol, asistent uvězněného vůdce ruské opozice Alexeje Navalného. Ten sdílel fotku Elizavety, jak sedí v letadle, zřejmě soukromém tryskáči. „Spartanské podmínky podle patologického lháře Peskova,“ napsal ke snímku. Právě vyšetřovaní týmu Navalného odhalilo, že matka Peskovové si pořídila v centru Paříže byt za téměř 50 milionů Kč a to prostřednictvím francouzské společnosti Sirius.

Peskovová je spolumajitelkou eventové firmy Centrum Moskva. Mezi klientelu patří ruské ministerstvo obchodu a průmyslu a další vládní agentury. V jednom z příspěvků na instagramu se navíc Peskovová chlubila, že svou prací vydělá „hodně“. V minulém roce americké ministerstvo financí uvalilo na Peskova, dceru a jeho další členy rodiny sankce.

15:09
Dnes

Těla dvou utonulých mužů našla v řece Tise sobotu večer hlídka ukrajinských pohraničníků. Vzhledem k vysokým peřejím a silnému proudu se těla podařilo vytáhnout z vody až dnes ráno. Úřady se nyní snaží zjistit totožnost utonulých.

Tisa tvoří částečně hranici Ukrajiny s Rumunskem, Maďarskem a Slovenskem. Přes řeku se podle médií snaží dostat muži obávající se povolání do války proti Rusku. Po invazi ruských vojsk ukrajinské úřady zakázaly mužům od 18 do 60 let cestovat do zahraničí.

Od vypuknutí války jen na úseku, který střeží pohraniční jednotka z Mukačeva, našli těla už 24 mužů, kteří se pokoušeli řeku překročit, uvedl ukrajinský list. Ačkoliv momentálně stav vody v řece klesl, pokoušet se ji přeplavat je mimořádně nebezpečné, a to zejména v noci, kdy plavec může narazit do ostrých kamenů či zbytků stromů, nemluvě o prudkém proudu a nízké teplotě vody, varují pohraničníci.

14:13
Dnes

Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo dnes ruské ministerstvo obrany. Ukrajinská strana se zatím k ruskému tvrzení nevyjádřila, uvedl server BBC News na svém ruskojazyčném webu.

Novobachmjutivka leží severozápadně od města Avdijivka, odkud ruské invazní síly vytlačily ukrajinské obránce po měsících bojů letos v únoru.

13:22
Dnes

„Polovina německých tanků, které zaútočily na Polsko v roce 1939, byla ve skutečnosti česká. Tedy - jestli Putin získá Ukrajinu, bude silnější. A tehdy budeme mít větší problém,“ varoval Sikorski před možným ruským ovládnutím ukrajinských průmyslových a vojenských kapacit. „Je lepší zastavit Putina na Ukrajině, 500 či 700 kilometrů na východ odtud,“ odpověděl na otázku, zda by mělo smysl poslat na Ukrajinu pozemní vojska.

Zobrazit celý online

Video  Řehka: U války s Ruskem bychom byli od první vteřiny  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa