Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Další výstup Putinova propagandisty: Solovjov tentokrát tvrdil, že Rusko dobude Německo

Autor: Darina Jíchová, lig - 
3. listopadu 2023
16:28

S nastupující zimou obě armády ve válce na Ukrajině budou měnit svou strategii, je otázkou, zda se Kyjev ještě vyburcuje k nějaké „tečce“ své nynější fáze protiofenzivy. Co ale přestávku rozhodně nemá, je kremelská propaganda a její nejhlasitější hlasy, mezi ty patří rozhodně i moderátor Vladimir Solovjov, v jednom ze svých posledních výstupů hrozil, že Rusko „jednou“ dobude Německo, uvedl server Newsweek.

Solovjov patří mezi hlavní podporovatele ruského prezidenta Vladimira Putina a prostřednictvím svého pořadu pravidelně šíří kremelskou propagandu, kterou „koření“ o kontroverzní výroky, jako je například zničení západních metropolí nebo zmiňované dobytí Německa.

„Německo časem bude existovat jen pod ruskou vlajkou,“ chvástal se ve svém programu na provládní stanici První kanál Solovjov. V minulosti vyhrožoval další světovou válkou, jindy zase jadernou válkou. Německo se stalo jeho terčem, protože je země silným spojencem Ukrajiny ve válce s Ruskem, které svého souseda napadlo v únoru 2022. Podpora Německa neustává a na počátku října schválila tamní vláda další balíček vojenské pomoci v hodnotě několika miliard korun.

Solovjovův výstup na svém profilu na síti X sdílel mimo jiné poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Heraščenko, který pravidelně glosuje výlevy kremelských propagandistů. „Skončíme to, dobudeme znovu Berlín a tentokrát ho neopustíme,“ uvádí Solovjov na klipu, který otitulkoval a zveřejnil Heraščenko. Solovjova se snažili mírnit jeho vlastní hosté, ale on se nedal zastavit. „Jestli Německu budou nadále vládnout nacisti, Německo čeká stejný osud jako každého protiruského vládce, který se chopil v Německu moci. Vždycky to končilo vjezdem ruských vojáků do Německa,“ nechal se slyšet Solovjov.

21:22
28. 4. 2024

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
28. 4. 2024

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
28. 4. 2024

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa