Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Zlikvidovali mě? Všechno v pořádku! hlásí Prigožin na videu, prý posledním z jeho života

Aktualizováno -
31. srpna 2023
10:10
Autor: mav - 
31. srpna 2023
10:04

Na sociálních sítích se šíří video šéfa Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina, jenž podle ruských úřadů zemřel 23. srpna při pádu svého tryskáče v Tverské oblasti. „Jsem naživu, jsem v Africe,“ říká na videu „z druhé poloviny srpna“.

„Pro ty, kdo diskutují, zda žiju, nebo ne, jak se mi daří… Je víkend, druhá polovina srpna 2023. Nacházím se v Africe. Fanoušci probírají mojí likvidaci, intimní život, příjmy i všechno možné, ve skutečnosti je všechno v pořádku,“ hlásí Prigožin v maskáčovém stejnokroji.

„Poslední Prigožinovo video,“ komentuje kanál Nexta TV. „Jel po Africe v SUV se střílnou,“ všímá si detailu.

Video bylo zřejmě natočeno pár dní před Prigožinovou smrtí. „Stojí za povšimnutí, že metadata videa byla vymazána,“ dodává Nexta – tedy z údajů v souboru nelze vyčíst, kdy, kde či třeba na jaký přístroj byl záběr natočen. V pátek večer ho sdílel telegramový kanál Grey Zone z okruhu Wagnerovy skupiny.

Pár dní před smrtí Prigožin vypustil údajně z Afriky jiné video, kde říká, kterak Wagnerovci pokračují v šíření vlivu Ruska po Africe. V úterý měl oligarcha pohřeb na předměstí Petrohradu, jak informovala jeho tisková služba. „Rozloučení s Jevgenijem Viktorovičem se odehrálo v uzavřeném formátu. Ti, kdo se chtějí rozloučit, mohou navštívit Porochovský hřbitov,“ stojí v prohlášení.

Video  Vnitřek Prigožinova letounu  - Archiv Blesku
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa