Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Putinova superjachta za miliardy unikla sankcím: Má i luxusní kajutu pro tajnou milenku!

Autor: rc, swp - 
29. srpna 2023
05:00

Luxusní jachta „Graceful“ je synonymem luxusu. Loď patří ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi (70) a její odhadovaná cena je téměř tři miliardy korun. Na palubě je bazén, který se dá předělat na taneční parket, rozlehlá pracovna a oddělené ložnice. Jednu z nich obývá ruský vůdce a ta další prý patří jeho milence Alině Kabajevové (40)!

Poté, co Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu, západní země si posvítily na ruské boháče a jejich majetek, který začaly zabavovat v rámci sankcí. Sankcím neunikl ani ruský prezident Vladimir Putin, jemuž byla zabavena jeho jachta Šeherezáda. V přístavu v německém Hamburgu ještě před válkou kotvila jeho další jachta Graceful, kterou podle informací britského deníku Daily Mail stačil Putin z Německa odklidit do ruského Kaliningradu.

Luxus pro Kabajevovou

Tým opozičního politika Alexeje Navalného nyní zveřejnil snímky interiéru luxusní jachty. Loď údajně dosahuje délky 81 metrů. Na palubě je k dispozici bazén, který lze předělat na taneční parket. Na jachtě údajně Putin často pobývá se svou údajnou milenkou, bývalou gymnastkou, Alinou Kabajevovou. Kajutu ale Putin s Kabajevovou prý nesdílí.Na lodi mají separátní luxusní ložnice s obřími postelemi. Ložnice Kabajevové je vybavena postelí, která vyjde na víc jak 776 tisíc Kč s matrací za víc jak 188 tisíc Kč. U postele jsou noční stolky za zhruba 307 tisíc Kč a nechybí ani pohovka za 940 tisíc Kč. Koberec v barvě šampaňského vyšel na víc jak 1,9 milionu Kč.

9:41
Dnes

Za poslední den ztratil protivník 1096 lidí, 11 tanků, 20 obrněných vozidel, 22 dronů a další, informuje generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny v ranním hlášení. Čísla nelze nezávisle ověřit.

08:37
Dnes

Ruské ostřelování téměř dvou desítek obcí v Chersonské oblasti a také samotného Chersonu si vyžádalo tři zraněné, uvedl na Telegramu šéf oblastní správy Oleksandr Prokudin. Ruská armáda zasáhla obytné čtvrti, konkrétně poškodila dvě výškové budovy, osm soukromých domů, vysokoškolské zařízení a objekt kritické energetické infrastruktury.

07:45
Dnes

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Podle ruských médií okupační síly v Mykolajivu zasáhly loděnici a hotel, kde byli ubytováni "britští žoldnéři".

Zobrazit celý online

Video  Exploze a mohutný kouř na Krymském mostě (12.8.2023)  - reprofoto Twitter
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa