Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Březí lvici našli ve zchátralé chovné stanici: Z válkou zmítané Ukrajiny ji převezli do Polska!

Autor: rc, swp - 
23. června 2023
05:00

Lvice Asya a její tři mláďata našly útočiště v polské zoo v Poznani. Březí lvici zachránili v říjnu minulého roku ze zchátralé chovné stanice na východní Ukrajině. Jejich majitelé uprchli ze země před válkou a zvířata nechali napospas osudu.

Nový domov našla tříletá lvice Asya a její mláďata. Lvici našli v říjnu minulého roku ve zchátralé chovné stanici v Doněcku. Ze stejného zařízení zachránili i dvouletého lva Viserise. Majitelé utekli před invazí ruských vojsk a zvířata tam nechali. Lvice Asya po záchraně porodila tři lvíčata – Teddiho, Emi a Santu. „Tohle jsou nečekané oběti války,“ uvedla Natalia Gozaková z neziskové organizace Wild Animal Rescue na facebooku s tím, že lvice a její mláďátka našly nový domov v Polsku.

„I když bohužel nebudou nikdy vypuštěni do volné přírody, jsme rádi, že prožijí zbytek svého života v bezpečí,“ dodala Gozaková. Po dvacetihodinové cestě našla útočiště lvice s mláďaty v zoo v polském městě Poznaň. Zoologická zahrada od začátku války na Ukrajině přijala zhruba 200 zvířat včetně lvů, tygrů, vlků a medvědů. Pro některé z nich to je pouze přestupná stanice. Pracovníci zoo hledají jiné zoologické zahrady, které by se zvířat ujaly.

07:45
Dnes

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou.

07:00
Dnes

Společnost MTS, která je největším mobilním operátorem v Rusku, zahraničním investorům nabízí, že od nich koupí své akcie, ovšem se slevou kolem 69 procent. Oznámila to v tiskové zprávě. Zahraniční akcionáři by tak měli šanci dostat se alespoň ke zlomku svých peněz, které mají v Rusku už asi dva roky blokovány kvůli západním sankcím.

21:30
27. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, kterou našemu online přenosu věnujete. Vše, co se týká ruské agrese na Ukrajině, budeme sledovat zase od nedělního rána.

Zobrazit celý online

Video  Rusové během války unesli desítky tisíc dětí.  - Bandicam
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa