Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Putinova exmanželka se zbavuje luxusních bytů ve Španělsku. Bojí se sankcí

Autor: mav, lig - 
17. února 2023
05:00

Exmanželka Vladimira Putina (70) Ljudmila (65) se snaží prodat dva luxusní byty ve Španělsku, které si pořídila s novým chotěm. Mají obavy, že po Velké Británii na ně uvalí sankce i Evropská unie, kvůli exmanželově invazi na Ukrajinu by pak majetkem nemohli disponovat.

Coby první dáma moc Ljudmila nefungovala. Oficiálně se Putinovi rozvedli roku 2014, po 31 letech manželství, z nějž mají dvě dcery. Až zpětně vyšlo najevo, že se zase vdala - roku 2015 si vzala Artura Očeretného (44).

Už předtím si Očeretnyj pořídil dva nóbl byty v novém komplexu Lomas del Rey v letovisku Marbella, jeden o podlahové ploše 229 čtverečních metrů, druhý 405, uvádí International Business Times. Když nemovitosti roku 2011 a 2014 koupil, měly hodnotu cca 800 tisíc a 1,1 milionu eur (19 a 26 mil. eur), od té doby ceny vzrostly.

Teď jsou na prodej, uvádí list El Mundo. „Je to veliký, veliký byt. Absolutně nový,“ popsal reportérovi serveru Politico jistý Vladimir, jenž mu otevřel dveře. Představil se jako obchodní partner Artura Očeretného a slíbil rovnou prohlídku bytu. Ve městě oficiálně žily na tři tisíce Rusů, uvedl realitní expert Javier de Luis - a neoficiálně zřejmě mnohem více. „Mnozí Rusové dávají peníze do nemovitostí jako investici,“ dodal s tím, že realitním obchodováním nezřídka perou špinavé peníze.

Ani zdroj příjmů Artura Očeretného není zřejmý; vzal si ve Španělsku hypotéky. Důvod, proč si zvolil zrovna Španělsko, může být i „zlaté vízum“, jaké země nabízela - za investici půl milionu eur možnost cestovat bez problémů po celém schengenském prostoru.

Další nemovitosti mají Očeretní ve švýcarském Davosu a francouzském Biarritzu.

Video  Putinův režim je založen na lži, říká expert. Rozpadne se Rusko a prohrálo už válku?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa