Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Milenec (64) princezny Diany James Hewitt: Nasazuje život na Ukrajině!

Autor: rix - 
30. října 2022
12:53

Někdejší milenec princezny Diany James Hewitt pomáhá lidem postiženým válkou na Ukrajině. Založil charitativní organizaci, která zajišťuje jejich převoz do Velké Británie. Tam se jim dostává potřebné péče. Známý Angličan zachraňuje Ukrajince i přes své podlomené zdraví.

Hewittova humanitární nezisková organizace podniká cesty přímo do válkou zmítané Ukrajiny, aby se tam starala o raněné ukrajinské civilisty. V případě potřeby je odváží do Spojeného království, kde se jim dostává pomoci. To vše podle deníku Daily Mail bývalý Dianin milenec zařizuje i přes vážné zdravotní problémy.

V posledních letech utrpěl Hewitt jak infarkt, tak mozkovou mrtvici. To mu nezabránilo v péči o válkou zubožené Ukrajince. „Dělá něco opravdu užitečného,“ popsal pro britský list zdroj blízký mediálně známému Britovi. 

„Navštěvujeme všechny části Ukrajiny, včetně oblastí poblíž frontové linie, abychom pomohli jak mladým, tak starým nemohoucím Ukrajincům,“ vysvětlil Hewitt společně se svým kolegou Stewartem-Richardsonem, který založil podobný fond v Afghánistánu.

Od začátku války na Ukrajině podnikl Hewitt se svou organizací na Ukrajinu dvě výpravy. „Třetí přijde velmi brzy,“ uvedl jeden z jeho kolegů. Mise ho prý naplňují a považuje je za velmi úspěšné. Válku považuje za naprosto zbytečnou.

„Nechápu, proč se Putinovo Rusko snaží dobýt Ukrajinu. Putin si očividně myslel, že to bude procházka růžovým sadem, ale vážně se přepočítal,“ míní Stewart-Richardson. 

Pletky s oblíbenou princeznou

O někdejšího důstojníka Hewitta se v 90. letech začaly zajímat britské sdělovací prostředky poté, co vyšlo najevo, že s ním má románek princezna Diana. Manželství princezny a následníka britského trůnu prince Charlese sice už bylo v troskách, Diana ale kontakty s Hewittem úzkostlivě tajila.

Hewitt, který sloužil v královském jezdectvu, si u novinářů vysloužil přezdívku „krysa“, protože vydal knihu vzpomínek, v níž do nejmenších podrobností obnažil svůj milostný vztah s princeznou. Ta zahynula v roce 1997 v Paříži při automobilové nehodě.

Video  50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes  - Profimedia
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa