Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Začátky vztahu Oleny a Zelenského: Prezident získal její telefonní číslo díky lži. A proč se rozešli?

Autor: tsv - 
7. srpna 2022
13:34

První dáma Olena Zelenská popsala počátky vztahu s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Telefonní číslo z ní vymámil za pomoci lží! Který film je svedl dohromady a proč se s mužem Olena krátce po začátku vztahu rozešla? „Vždy měl kolem sebe samé krásné dívky.“

Současný prezident vyrůstal v jihoukrajinském městě Kryvyj Rih, které se v té době hemžilo extrémně násilnými gangy. Kvůli náušnici v uchu ho mnoho místních považovalo za homosexuála, čímž lákal negativní pozornost právě mladých zločinců. Nejefektivnější ochranou před bitím se pro něj proto stala žena po jeho boku, píše server DailyMail.

S Olenou Kijaškovou se znal ze střední školy, s atraktivní blondýnkou ale navázal kontakt až v momentě, kdy do něj omylem narazila na ulici. V ruce zrovna držela VHS kazetu s filmem Základní instinkt, který Volodymyr viděl bezmála patnáctkrát. „Na to jsem se vždycky chtěl podívat!“ zalhal. „Mohl bych si to potom půjčit?“ Díky nevinné lži Volodymyr získal Olenino telefonní číslo.

Volodymyr a jeho přátelé byli tehdy místními celebritami, popisovala Olena. Skupinka vždy předváděla zábavná čísla během školních akcí. „Nemyslela jsem si, že začneme randit,“ vzpomínala první dáma. „Ti kluci byli vždycky obklopení těmi nejkrásnějšími dívkami.“ S Volodymyrem se navzdory očekávání brzy dala dohromady, netrvalo ale dlouho, než se s ním rozešla.

Ohromená ambicemi

„Cítila jsem něco k někomu jinému,“ vysvětlovala. Zelenskyj byl ovšem odhodlaný Olenu vyhrát. „Řekla jsem mu, že mám jiné plány a musíme jít každý svou cestou, ale pak mi řekl několik věcí, kvůli kterým jsem začala přemýšlet o tom, o co bych přišla. Jakmile se k něčemu rozhodne, nikdy o to nepřestane usilovat.“

Olenu nejvíce ohromily Volodymyrovy ambiciózní plány do budoucna. Chtěl studovat na proslavené moskevské akademii diplomacie, na kterou v minulosti docházel i současný ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. K přijetí je ale potřeba uplatit přijímací komisi a požadovanou částku Volodymyr zaplatit nemohl, nastoupil proto na ukrajinskou právnickou univerzitu a odstartoval svou kariéru v showbyznysu.

Pár byl oddán v roce 2003 a v roce 2008 si pořídil první dům v exkluzivní rezidentské oblasti 20 kilometrů jižně od Kyjeva. Olena má s Volodymyrem dvě děti, dceru Sašu a syna Kyryla.

06:30
19. 4. 2024

 Přežití Ukrajiny v současné válce proti Rusku je důležité jak pro Evropu, tak pro Spojené státy, uvedl dnes bývalý americký prezident a republikánský kandidát do listopadových prezidentských voleb Donald Trump. V příspěvku na exprezidentově sociální síti Truth Social je podle agentury Reuters znatelný určitý posun v jeho dosavadním postoji, a to za situace, kdy má o víkendu americká Sněmovna reprezentantů hlasovat o miliardovém balíčku pomoci Ukrajině.

"Proč Evropa nemůže narovnat nebo dorovnat peníze poskytnuté USA, aby pomohla zoufalé zemi v nouzi?" napsal Trump."Jak se všichni shodují, ukrajinské přežití a síla by měly být pro Evropu mnohem důležitější než pro nás, ale je to důležité i pro nás! Pohni sebou, Evropo," uvedl exprezident.

22:25
18. 4. 2024

Český prezident vyzývá USA, aby schválily zákon o pomoci Ukrajině

Prezident Petr Pavel byl hostem zahraniční televize CNN, kde komentoval českou iniciativu nákupu munice pro Ukrajinu. Vyslovil přání, aby americký Kongres schválil zákon o pomoci tohoto státu, který se potýká s ruskou agresí. Podle české hlavy státu Evropa přebírá sice více odpovědnosti, ale USA je stále největším podporovatelem. Pavel také prozradil, že se identifikovalo na milion kusů munice v zahraničí, neprozradil ale, od koho se bude munice kupovat. I kvůli bezpečnosti daného státu vůči Rusku. 

21:40
18. 4. 2024

Úspěch slovenské iniciativy na nákup munice ocenila i česká ministryně obrany Jana Černochová (ODS). 

„Na ObranaTweetuje jsme samozřejmě připravení poskytnout iniciativě konzultace ohledně výběru a nákupu vhodné munice, jako je to v případě naší spolupráce s DarPutinovi. Moc děkujeme! Jsme rádi, že jste v tom s námi a pomáháte Ukrajině se bránit,“ uvedla na sociální síti X. 

Kompletní online

Video  Expert o potížích s „Putinovým“ plynem: Hrozí několik nepříjemných zim! Ale dlouhodobě prohraje  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa