Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ukrajinec Roman přišel ve válce o nohu, s kleknutím u žádosti o ruku mu pomohl táta

Autor: pma - 
23. července 2022
18:58

Válka na Ukrajině přináší kromě těch děsivých a tragických příběhů i ty šťastné. Ukrajinec Roman přišel při obraně země o nohu. To ho ale neodradilo v tom, aby poklekl před svou milovanou přítelkyní a požádal ji o ruku. S kleknutím mu pomáhal jeho otec, který syna držel, aby při výjimečném okamžiku neupadl.

Žádost o ruku je bezesporu jedním z nejvýřečnějších momentů v životě dvou partnerů. To si uvědomil i Ukrajinec Roman, který chtěl už dlouho požádat svou přítelkyni o ruku. Avšak přípravu na ideální moment mu překazila válka a on tak namísto užívání si čerstvých zásnub bojoval na frontě. Tam však přišel v krutých bojích s okupanty o nohu.

Držel ho jeho otec

Po návratu domů se rozhodl, že nebude na nic čekat a svou milou o ruku požádá. Chtěl to však udělat, jak se sluší a patří, tedy pokleknout a navléci prsten na prsteníček své vyvolené. A jak si řekl, tak také udělal. Asistovat mu u toho však musel jeho otec, protože Roman kvůli chybějící noze nezvládne sám klečet. Dojemné video, kde otec drží svého syna, který žádá o ruku svou dívku, se stalo hitem sociálních sítí.

Život jde i přes válku dál

„Toto je tak krásné, ale i tak smutné,“ komentovala video jedna sledující. „Dohnali jste mě v slzám. V takových chvílích si člověk uvědomí, že život jde i přes válku dál. Milenci se do sebe zamilují, berou se, rodí děti,“ zamýšlí se další uživatel. „Přeji jim mnoho let štěstí na svobodné a demokratické Ukrajině!,“ napsala další žena.

9:57
Dnes

Moskevský soud dnes uvalil vazbu na třetího muže v rámci kauzy braní úplatků na ruském ministerstvu obrany. Policie zadržela podnikatele Alexandra Fomina, který je obviněn z podplácení náměstka ministra obrany Timura Ivanova, napsala agentura TASS. O Ivanovově zatčení informovala ruská média v úterý večer, ve vazbě je i jeho známý Sergej Borodin.

Fomin, který byl s Ivanovem v důvěrném vztahu, je jeden ze zakladatelů společnosti Olimpsitistroj, který se zabývá výstavbou bytových a nebytových budov a je dodavatelem ruského ministerstva obrany. Podle vyšetřování je moskevský podnikatel podezřelý, že Ivanovovi, Borodinovi a dalším poskytoval zdarma služby související s rekonstrukcí nemovitostí, práce a zboží.

10:40
Dnes

Rusko ve středu v Radě bezpečnosti OSN vetovalo rezoluci proti závodům ve zbrojení ve vesmíru, kterou předložily Spojené státy a Japonsko. Návrh podpořilo 13 z 15 členů rady, Čína se zdržela.

Rezoluce vyzývala všechny státy, „aby aktivně přispěly k mírovému využití vesmíru a k předcházení závodů ve zbrojení ve vesmíru“. Návrh rezoluce dále zdůrazňoval, že je nutné dodržovat kosmickou dohodu, kterou ratifikovalo více než sto zemí, a nedopravovat na oběžnou dráhu kolem Země „žádné objekty s atomovými zbraněmi nebo jinými typy zbraní hromadného ničení“ a „nerozmisťovat takové zbraně ve vesmíru“. Detonace atomové bomby nebo jiné zbraně hromadného ničení by měla dramatický dopad na aktivity ve vesmíru a na planetu Zemi. Americká velvyslankyně při OSN Linda Thomasová-Greenfieldová varovala, že takový výbuch by mohl zničit tisíce satelitů poskytujících životně důležité služby pro komunikaci, vědu, meteorologii, zemědělství nebo národní bezpečnost.

10:10
Dnes

Za poslední den ztratil protivník 1040 lidí, 13 tanků, 14 obrněných vozidel a další, informuje generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny v ranním hlášení. Čísla nelze nezávisle ověřit.

Zobrazit celý online

Video  Ukrajinec požádal dívku o ruku, držet ho musel vlastní otec.  - Instagram.com/dobryakproduction
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa