Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílená slova moderátora ruské TV: Odpůrcům vyhrožoval koncentráky a sterilizací!

Autor: rix - 
6. května 2022
18:34

Prominentní moderátor Karen Šachnazarov šokoval v ruské státní televizi vyhrožováním odpůrcům Ruska. Na prvním kanálu řekl, že nepřátelé by měli být umístěni do koncentračních táborů. Navrhoval i povinnou sterilizaci!

„Pro odpůrce znaku Z nebude existovat žádné slitování,“ vyhrožoval známý ruský moderátor. „Situace se stala velmi vážnou,“ mínil. „Koncentrační tábory, převýchova a sterilizace,“ vyjmenoval Šachnazarov, co podle něj musí být provedeno. Později uvedl, že jeho šílená slova byla vytržená z kontextu, informoval deník Daily Mail

O existenci podobných táborů přitom promluvili někteří z unesených Ukrajinců. Tzv. „filtrační tábor“, který Rusové zřídili u obléhaného Mariupolu, popsala žena Olena se svým manželem. 

Ukrajinka promluvila o tom, jak žalostné byly ve filtračním táboře hygienické podmínky. „Starší lidé spali na chodbách bez matrací a přikrývek. Pro tisíce lidí tam byl jen jeden záchod a jedno umyvadlo. Začala se šířit úplavice. Neexistoval prostě způsob, jak se umýt a všude to smrdělo,“ vzpomínala na prožité hrůzy.

„Bylo to jako skutečný koncentrační tábor,“ popsal se vší vážností její manžel Oleksandr. Při příchodu jim byly sejmuty otisky prstů, fotografovali je ze všech stran a několik hodin je vyslýchali ruští důstojníci. 

8:29
Dnes

Dana Drábová,.šéfka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, ani na cestách nevynechává své ranní hlášení o radiační situaci na Ukrajině. „Zůstává normální,“ tweetuje z kyperské Larnaky a přidává svou fotku u památníčku ukrajinských obětí.

7:39
Dnes

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na ukrajinskou Čerkaskou oblast, kde poškodilo klíčovou infrastrukturu. Zranění utrpělo šest osob. S odvoláním na tamní úřady o tom informovala agentura Reuters.

„Ráno nepřítel zaútočil na naši Čerkaskou oblast. Proti vzdušnému cíli byla nasazena komplexní protivzdušná obrana,“ uvedl v prohlášení šéf čerkaské oblastní vojenské správy. Útok si podle předběžných informací nevyžádal žádné oběti na životech, lékařskou pomoc zatím vyhledalo šest osob.

6:44
Dnes

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Řekl to ve středu v televizi ARD.

Podle německého ministra se dá vysledovat, že v Rusku se stoupajícími výdaji na zbrojení a zavedením válečné ekonomiky „velká část nebo část toho, co se nově vyrobí, rozhodně nemíří na frontu, ale končí ve skladech“. Pistorius zároveň varoval před dalšími vojenskými ambicemi ruského prezidenta Vladimira Putina, píše agentura DPA. „Teď je možné být naivní a říct, že to dělá jen z opatrnosti. Jako skeptik bych ale řekl, že to dělá, protože má nebo by mohl mít něco v plánu,“ uvedl Pistorius.

Zobrazit celý online

Video  Rusům se to s*re, velení kupí chyby! Putinův náčelník podtrhl narůstající napětí, říká Martin Svárovský  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

 

 

Video se připravuje ...
Další videa