Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Hněv ukrajinské poslankyně: Na znásilněnou ženu vypálili svastiku, tvrdí

Autor: rc - 
6. dubna 2022
05:00

Šokující snímek sdílela na sociální síti Twitter ukrajinská poslankyně Lesja Vasylenková. Na snímku je vidět ženské tělo, na němž je vypálená svastika! Podle ukrajinské političky patří ukrajinské ženě, kterou mučili a znásilnili ruští vojáci! Pravost se ovšem nepodařilo ověřit.

Na zvěrstva, která údajně spáchali ruští vojáci, upozornila na twitteru poslankyně Lesja Vasylenková. V neděli 3. dubna zveřejnila šokující obrázek ženského těla, které je pokryto modřinami a na kůži má vypálenou svastiku. „Zmučené tělo znásilněné a zabité ženy. Nemám slov. Moje mysl je paralyzovaná hněvem, strachem a nenávistí,“ napsala k fotografii s hashtagy „zastavte genocidu“ a „zastavte Putina hned teď“.

Nicméně ale to, zdali ženu zobrazenou na fotografii skutečně zmrzačili ruští vojáci, nebylo potvrzeno. Není jasné ani to, kde a kdy snímek vznikl. Britský deník Daily Mail uvedl, že na sociálních sítích, jež podporují Rusko, stojí, že za zločinem stojí ukrajinská jednotka Azov. Jednotka, která je známá tím, že inklinuje k neonacismu, prý ženu znásilnila a mučila nedaleko města Mariupol. Milice právě Mariupol bránila proti ruské invazi. Tuto verzi ovšem zase vyvrátily ukrajinské úřady.

VIDEO: Zdevastovaná vesnice u Charkova. Nikdo nevěřil, že jsme přežili, říkají místní.

Video  Zdevastovaná vesnice u Charkova. Nikdo nevěřil, že jsme přežili, říkají místní.  - Blesk TV, reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa