Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Ruské tanky likviduje i válečný veterán z USA: Jsem tu z vlastní vůle a nestojím o popularitu, říká

Autor: rix - 
25. března 2022
17:40

Americký voják James Vasquez se zapojil do bojů na Ukrajině. Společně s kolegy se mu prý podařilo zničit už několik ruských tanků a nehodlají okupantům ustoupit ani na krok. Jak sám tvrdí, v zemi je sám a ze své vlastní vůle.

Americký válečný veterán se na Ukrajině pěkně činí. Společně s ukrajinskými kolegy se mu podařilo osvobodit jednu z vesnic z područí ruských okupantů. Svým úspěchem se také hned pochlubil na videu. „A zničili jsme sedm tanků,“ chvástal se. „Dorazte osvobodit i Mariupol, chlapi!“ apeloval hned na sítích jeden z komentujících. 

Zkušený veterán pochválil ukrajinské obránce. „Nejsou tolik vytrénovaní, ale co jim chybí v tomto aspektu, doplňují pozoruhodnou odvahou,“ zdůraznil James na Twitteru, v čem Ukrajinci vynikající a proto také Rusům pořádně zatápí. 

Vasquez se díky svým činům stal velice populárním. I proto se stal terčem ruské propagandy. „Chci jen objasnit, že jsem jediný Američan, kterého jsem tu viděl. Nechci, aby ruská propagandistická mašinérie říkala, že tu slouží prapor Američanů, jak jsem již viděl,“ uvedl s tím, že na Ukrajinu vycestoval ze své vlastní vůle.

Vojín na Ukrajině válí a o popularitu nemá nouzi. Ta ho podle jeho slov trošku otravuje. Mluvit s ním chtějí desítky médií. „Při vší úctě, prosím, počkejte, až se vrátím. Kdybych věděl, že pár tweetů vzbudí tolik pozornosti, neudělal bych to. Rád vyhovím, až se vrátím,“ řekl odvážný Američan. 

21:22
28. 4. 2024

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
28. 4. 2024

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
28. 4. 2024

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Zobrazit celý online

Video  Devastace okolí Mariupolu po ruském ostřelování  - reuters
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa