Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pilotku (23) vykopli od armády kvůli stížnosti na šikanu: Na Ukrajině se přidala ke speciálním jednotkám!

Autor: rc - 
25. března 2022
05:00

Bojovat za Ukrajinu se vydala Giulia Schiffová (23), jejíž příběh před dvěma lety šokoval celý svět. Krásnou pilotku vyhodili od armády poté, co si stěžovala na brutální šikanu ze strany svých kolegů. Případ se dostal až k nejvyššímu soudu, ale mladá kadetka prohrála. Létání se ale nevzdala a přidala se k ukrajinským speciálním jednotkám.

Krásná rodačka z Benátek chtěla bránit svou zemi, a tak v roce 2018 vstoupila do italského armádního letectva. Její kariéru však čekal pád, když se jakožto mladá kadetka stala údajně obětí brutální šikany.

Na veřejnost se dokonce dostalo video, v němž Giulii táhnou ke křídlu letadla a posléze jí o něj mlátí hlavou. Následně je vidět, jak ženu hodí do vody, což je podle vojenské akademie starý způsob, jak „pokřtít“ nového letce. Dnes třiadvacetiletá pilotka si ale na „vítací rituál“ stěžovala a nakonec byla propuštěna. Důvodem jejího vyloučení byl podle informací britského Daily Mail nedostatek kázně, neposlušnost a nedostatek schopností pro vojenskou kariéru. Případ se dostal až k nejvyššímu soudu v Itálii, u nějž ale Giulia prohrála.

Když na Ukrajině vypukla válka, rozhodla se Giulia oprášit své vojenské znalosti. Na Ukrajině je od samého začátku války a její průběh mapuje na sociálních sítích. Díky svému vojenskému výcviku se do války aktivně zapojila a přidala se k ukrajinským speciálním jednotkám.

23:06
23. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, se kterou sledujete náš online přenos věnovaný konfliktu na Ukrajině a událostem s ním souvisejícím. Další čerstvé zprávy můžete očekávat opět zítra ráno. Do té doby přejeme dobrou noc.

21:52
23. 4. 2024

Počet zraněných při dnešním ruském útoku na Dnipro se zvýšil na osm, informoval gubernátor Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak.

21:17
23. 4. 2024
!

Ruské úřady dnes informovaly o zadržení náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova kvůli podezření z braní úplatků. Ivanov patří k důležitým úředníkům ministerstva, uvedl portál Meduza. Na starosti měl záležitosti spojené s výstavbou.

Ivanov zodpovídal například za projekt takzvané obnovy okupovaného ukrajinského Mariupolu, výstavbu hlavního chrámu ruských ozbrojených sil nebo kosmodromu Vostočnyj, píší média. Náměstkem ministra obrany Sergeje Šojgua byl od roku 2016.

Zobrazit celý online

VIDEO: Rosgvardija - Putinova osobní armáda na špinavou práci

Video  Rosgvardija - Putinova osobní armáda na špinavou práci  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa