Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Oceňovaná herečka (†67) se stala obětí války: Zemřela při ostřelování!

Autor: haj - 
18. března 2022
07:33

Patřila mezi oceňované herečky, ovšem její život teď vyhasl v důsledku zuřící války na Ukrajině. Divadelní hvězda Oksana Shvets z Kyjeva byla zabita při ostřelování.

„Nenapravitellný žal v rodině našeho Young Theater. Během raketového ostřelování obytné budovy v Kyjevě, byla zabita oceňovaná ukrajinská umělkyně Oksana Shvets,“ potvrdila její úmrtí herecká společnost Young Theater, v níž Oksana působila. K události došlo ve čtvrtek 18. března. „Žádné odpuštění nepříteli, co přišel do naší země,“ stálo ještě v příspěvku.

Oksaně bylo podle The Hollywood Reporter 67 let. Její skon potvrdil i Kyiv Post, který na svém Twitteru zveřejnil, že byla „zavražděna ve válce“. Na sociálních sítích už herečku oplakávají mnozí fanoušci a veřejnost vyjadřuje svou lítost nad tragickou událostí. „Modlím se za ni a její rodinu cestou do školy, byla to dobrá učitelka. Bůh žehnej jí a její rodině,“ napsal dokonce někdo na Twitteru v reakci na zprávu.

Oksana Shvets se narodila v únoru 1955 a vystudovala divadelní školu v Národním akademickém činoherním divadle Ivana Franka a také Kyjevský státní institut divadelních věd.  

Než začala působit v Young Theater, pracovala i v Ternopil Music a Kyjevském divadle satiry. Známá byla díky rolím v dílech Tajemství svatého Patrika, Dům s liliem či Návrat Mukhtara. Za svého života byla též oceněna jednou z nejvyšších ukrajinských poct, které dostávají pouze nejzkušenější umělci. 

VIDEO: Zvěrstva vykonaná Rusy: Emotivní video ukazuje napáchané škody

Video  Zvěrstva vykonaná Rusy: Emotivní video ukazuje napáchané škody.  - FB Volodymyr Zelenskyj
Video se připravuje ...

13:54
Dnes

Pro Rusko by bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez podpory Číny. Podle agentury AFP to dnes prohlásil šéf americké diplomacie Antony Blinken po jednání s nejvýše postavenými čínskými představiteli, včetně prezidenta Si Ťin-pchinga. Předtím Blinken dlouze jednal s čínským ministrem zahraničí Wang Iem. Blinken uvedl, že jim své obavy ohledně podpory ruské válečné mašinerie sdělil.

13:03
Dnes

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj při příležitosti dnešního výročí havárie Černobylské jaderné elektrárny varoval před rizikem jaderného incidentu v důsledku ruské okupace Ukrajiny. V příspěvku na sociální síti X znovu upozornil zejména na situaci kolem Záporožské jaderné elektrárny na jihovýchodě Ukrajiny, kterou Rusko obsadilo na začátku své rozsáhlé invaze v únoru 2022.

12:15
Dnes

Největší hrozbou pro bezpečnost je ruský imperialismus, je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina ruské agresi ubránila. Po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártóem v Budapešti to řekl šéf české diplomacie Jan Lipavský. Szijjártó zopakoval postoj Maďarska, které napadené zemi nedodává zbraně.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa