Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žilková není jediná... Krachy slavných párů! Rozvody kvůli alkoholu, nevěře i utajené rodině

/
  • Český šoubyznys lásce moc nepřeje...
    18. března 2022 ● 05:00

    Nečekaný rozchod herečky Veroniky Žilkové (60) a jejího manžela Martina Stropnického (65), jenž je aktuálně sice diplomatem, v minulosti však byl také hercem, opět vyvolalo diskuzi na téma „herecká manželství“. Zdá se totiž, že právě společné zaměstnání se v mnoha případech stává kamenem úrazu.

    V českém showbyznysu najdete mnohé páry, které svedla dohromady práce. A bylo tomu tak vždy. Pojďme se společně podívat alespoň na několik dvojic, jejich láska vzplála jasným plamenem... a pak bohužel vyhasla, byť mnozí jejich fanoušci by je nejradši viděli stále bok po boku...

  • 1.

    Adéla Gondíková (48) a Ondřej Brousek (40)

    Herečka  Adéla Gondíková působila po boku o 8 let mladšího Ondřeje Brouska spokojeně a velice jim to slušelo. Vzali se v roce 2002 a měli spolu dceru Nelu (17). Po pouhých šesti letech se však jejich manželství rozpadlo. Nejmladší ze slavného rodu Brousků se zamiloval jinde - zalíbení našel ve své kolegyni Anně Remkové (41), jejíž otec byl první československý kosmonaut. „Já se s ním nerozešla, to on se mnou,“ potvrdila tehdy smutně Gondíková.

     

    Přestože se šuškalo, že jí Brousek zlomil srdce a ona mu nemůže přijít na jméno, dnes to Gondíková, manželka herce Jiřího Langmajera (55), popírá. „I když jsme se s mužem rozešli, stýkám se se všemi dál. Nelinka jezdí za babičkou... Žádná zášť ani hořkost mezi námi není,“ nechala se slyšet. Brousek a Remková dnes mají syna Františka (10) a dceru Hanu (5), manželství Gondíkové a Langmajera je bezdětné.

  • 2.

    Alena Vránová (89) a Vladimír Ráž (†77)

    Další dvojice je trochu exkurzí do minulosti. Alena Vránová a Vladimír Ráž se seznámili při natáčení dodnes populární pohádky Pyšná princezna v roce 1952. Láska mimo kamery nabrala mezi králem Miroslavem a princeznou Krasomilou obří rozměry, a to i přesto, že Vladimír měl doma těhotnou manželku Sašu Myškovou (99) a Alena byla vdaná za básníka a dramatika Pavla Kohouta (93). Lásku si sice prosadili, pořídili si společného potomka, šťastní ale nebyli. Ráž měl totiž pověst velkého proutníka a také Vránová si „na truc“ pořídila milence...

     

    Manželství Ráže a Vránové vydrželo až do plnoletosti dcery. „Jakmile se rozvedli, mámin vztah s veterinářem skončil a už se nikdy nevdala. To otec ano,“ prozradila po letech jejich dcera Markéta. Ani život jí samotné nebyl jako z pohádky. Přestože měla doktorát z filologie a jako tlumočnice procestovala celý svět, propadla alkoholu, propila i byt a skončila bezmála jako bezdomovkyně. Zemřela 26. prosince 2013 v pouhých 55 letech, prakticky se upila k smrti.

  • 3.

    Barbora Munzarová (50) a Jiří Dvořák (55)

    Také herec Jiří Dvořák a Bára Munzarová, dcera hereckého páru Ladislava Munzara (†85) a Jany Hlaváčové (83), působili jako šťastný pár. Společně zazářili na televizních obrazovkách ve snímku Vůně vanilky v roce 2001, o rok později se vzali. V tom samém roce se stala Munzarová maminkou půvabné dcery Anny (20), která úspěšně fušuje do hereckého řemesla svých rodičů. Manželkou Dvořáka však byla Munzarová pouze 7 let.

     

    Důvodů rozchodu bylo podle webu ženy.iprima.cz více. Mohl v tom hrát svou roli například Dvořákův údajně více než kladný vztah k alkoholu, či případná nevěra Munzarové, která se tehdy již měla scházet s hercem Martinem Trnavským (52), se kterým už tehdy natáčela seriál Ordinace v růžové zahradě 2. „Bylo to vyústění jistých okolností a událostí, už nešlo žít pod jednou střechou,“ okomentoval rozvod představitel čerta Uriáše z Anděla Páně. Munzarová se po dlouholeté známosti za Trnavského v roce 2018 provdala.

  • 4.

    Barbora Srncová (52) a Petr Rajchert (53)

    Malující herečka se s hrajícím hudebníkem seznámila při natáčení Policejní pohádky strážmistra Zahrádky v roce 2000 a o 6 let později si řekli své „ano“. Měli romantickou svatbu, na které nechyběly jejich děti z předešlých vztahů. Působili jako harmonický pár a shodně odsuzovali nevěru. V roce 2020 však po 19 letech oznámili rozchod. Z vyjádření Barbory Srncové tehdy bylo evidentní, že iniciátorkou nebyla ona, ale spíše někdejší člen skupiny Chinaski, jenž má dnes příjmení Hradil...

  • 5.

    Dana Batulková (63) a David Prachař (63)

    Herečka Dana Batulková se rozvedla s Davidem Prachařem v roce 2003. Dlouhá léta se všude uvádělo, že příčinou rozpadu jejich vztahu byl hercův románek s herečkou Lindou Rybovou (46), s nímž má dnes známá křehká blondýnka tři děti a mlýn. Podle zjištění Blesku to ale bylo trochu jinak... „Ještě než se s ní rozvedl Prachař, tak Batulková první utekla od rodiny,“ prozradil náš zdroj.

     

    Batulková si začala s bývalým režisérem Janko Uhrinem (66), manželem své kamarádky a divadelní režisérky Lucie Bělohradské (67). „Rozbila jim manželství a asi dva roky s ním žila.“ Uhrin se poté uchýlil k dětské herecké hvězdě Pavlíně Mourkové (56), známé především z filmu Jak se točí Rozmarýny, a Batulková se vrátila k manželovi. Hrozně se prý divila, že si Prachař už našel jinou... a opouští ji.

  • 6.

    Ivanka Devátá (86) a Josef Vinklář (†76)

    Pokud někdo zažíval milostný vztah jako na horské dráze, tak to byli bezpochyby herečka a spisovatelka Ivanka Devátá a herec Josef Vinklář. „Manželství s Vinklářem byla za trest,“ nebrala si servítky známá dáma. Bohužel však nedokázala žít ani s ním, ani bez něj. Dvakrát se vzali, dvakrát se rozvedli. Kvůli legendárnímu doktorovi Cvachovi z Nemocnice na kraji města přitom Ivanka opustila svého prvního manžela Miloše Hlavicu (†81), když jejich synovi Markovi byly dva roky. A později toho trpce litovala...

     

    S Josefem Vinklářem, s nímž měla syna Adama (52), se poprvé rozvedla kvůli jeho častým nevěrám. Přesto si ho však tři roky poté vzala za manžela znovu. „On brečel, přemlouval, prosil. Sliboval, že už bude hodný. Poslal za mnou dokonce synka, aby mě přesvědčil,“ svěřila se v jednom z mnoha rozhovorů na toto téma Devátá. Jenže jak tomu už bývá, nikdo se nikdy doopravdy nezmění. Vinklář nenechal žádnou sukni na pokoji, našel si dokonce milenku v Národním divadle, a jeho druhé manželství tak šlo po pouhých dvou letech zase k rozvodovému řízení.

  • 7.

    Jana Krausová (68) a Jan Kraus (68)

    Herečka Jana Krausová se v osmdesátých letech provdala za herce a moderátora populární talkshow Jana Krause, s nímž má dva syny, Davida (42) a Adama (39). V roce 1994 se sice tento pár oficiálně rozešel, přesto však zůstali formálně manželé až do roku 2006. V českém showbyznysu tehdy předvedli neskutečná „škatulata, hejbejte se“: Zatímco Krausová začala žít s hercem Karlem Rodenem (59), Kraus si začal romanci s Rodenovou expartnerkou, herečkou Ivanou Chýlkovou (58). Kraus a Chýlková jsou spolu dodnes. Mají dokonce syna Jáchyma (23).

  • 8.

    Jitka Schneiderová (48) a David Švehlík (49)

    David Švehlík s Jitkou Schneiderovou byli pár jak z časopisů. Vzali se v roce 2004, o dva roky později se radovali z narození dcerky Sofie Anny (16). O pár let později však oznámili rozchod, v roce 2012 byli definitivně rozvedeni. Důvodem byla nevěra - ne však na straně pohledného herce, jenž podědil notnou dávku charismatu po svém otci Aloisi Švehlíkovi (82), ale na straně herečky, co zazářila v Samotářích. Učaroval jí totiž podnikatel David Císař (47).

  • 9.

    Kristýna Boková (40) a Pavel Liška (50)

    Herci Pavlu Liškovi se rozpadly hned dva herecké vztahy - s herečkou Kristýnou Bokovou a pak s herečkou a zpěvačkou Bárou Polákovou (38). S tou ovšem nebyl známý herec sezdaný, a to i přesto, že spolu mají dvě dcery, Ronju (6) a Riku (5). Bez závazků nevyšel ani ze svého manželství s Bokovou, jíž řekl své „ano“ v roce 2002. Vzali se na farmě Bolka Polívky (72) v Olšanech, za svědka jim šla mimo jiné také koza, a svatební kytici si nevěsta natrhala těsně před obřadem na louce. Tři roky po svatbě dala Boková život synkovi Šimonovi Samuelovi (17).

     

    „Náš vztah vypadal jako jedna velká pohádka. Potkali jsme se, zamilovali, měli dítě. Já byla praštěná, naivní holčička, on blázen. A dva blázni dohromady, to prostě nejde. Neumíme spolu žít, jsme moc rozdílní,“ shrnula herečka jejich vztah pro iDnes v únoru 2013. „Rozhodnutí skončit bylo osvobozující a zároveň smutné.“

  • 10.

    Lucie Benešová (47) a Filip Blažek (48)

    Herečka Lucie Benešová neodolala modrým očím a plavým kudrnám herce Filipa Blažka. Byla to prý láska na první pohled. A i když se často uvádí, že spolu zamířili k oltáři, opak je prý pravdou. „S Filipem jsme nikdy manželé nebyli, žili jsme spolu, máme spolu syna, ale nikdy jsme to oficiálně nepotvrdili. Oba jsme byli dost mladí a bylo to tak dobře, protože nás vztah byl trošku bouřlivější,“ nechala se slyšet Benešová před lety.

     

    Mezi bývalými milenci ale zlá krev nepanuje. „Vycházíme spolu dobře, není důvod proč by ne. Oba máme své rodiny a jsme spokojení. I když Lucián vyrůstal vedle mého muže Tomáše, s Filipem mají blízký vztah,“ popsala současné reálie ve svých vztazích půvabná herečka. Ta je v současné době provdaná za herce Tomáše Matonohu (41), společně vychovávali čtyři děti, z toho jedno dítko adoptované, a co nevidět se stanou prarodiči.

  • 11.

    Michaela Kuklová (53) a Jiří Pomeje (†54)

    Soužití Michaely Kuklové s manželem Jiřím Pomeje trvalo úctyhodných patnáct let. Poznali se v devadesátých letech, kdy se potkali při natáčení filmu Playgirls 1 a 2, a poté ve filmu Andělská tvář, kde tvořili milenecký pár, zatímco ve skutečném životě už byli manželé. Na začátku vztahu byli do sebe velmi zamilovaní a tvořili jednu z nejhezčích dvojic showbyznysu. I hvězdná znamení jim napovídala šťastný život. „Jsme ideální pár. Já se narodil ve Střelci, Míša je Beran. To jsou znamení, která se bezvadně doplňují,“ básnil Pomeje. „Nejšťastnější nejsme na mejdanech, nýbrž doma, nejlépe v posteli,“ culil se.

     

    Problémy páru nastaly po natočení výše zmiňovaného filmu Andělská tvář. Jiří do filmu hodně investoval a doufal v divácký úspěch, film ale propadl a Pomeje se tak velmi zadlužil. Problémy začal řešit alkoholem a své frustrace si vybíjel na manželce Michaele. Přestože se od něj herečka odstěhovala a žila jinde, rozvod začala dvojice aktivně řešit až poté, co si našla milence. „Věděla jsem, že s ním být nemůžu. Měla jsem pocit, že by mě to zabilo,“ svěřila se po letech.

  • 12.

    Petr Štěpánek (73) a Vlasta Janečková (†77)

    Herec Petr Štěpánek a režisérka Vlasta Janečková se poznali při natáčení pohádky Zlatovláska. Mezi talentovaným mladíkem a o 14 let starší dámou okamžitě vzplála jiskra. Vzali se v roce 1973. Přestože působili jako spokojený pár, režisérka ve skutečnosti hledala stále častěji své štěstí na dně lahve, a ani její manžel jí nebyl dostatečnou motivací přestat pít. Alkohol v kombinaci s prášky se jí nakonec stal osudným, rozbila si hlavu a skončila v psychiatrické léčebně. Šuškalo se, že její nehoda byla nevydařeným pokusem o sebevraždu. Pohádkový Jiřík se totiž zakoukal do své kolegyně ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 Zlaty Adamovské (63), což Janečková velmi těžce snášela. Po dlouhém trápení pak 27. února 2012 zemřela.

  • 13.

    Vanda Hybnerová (53) a Saša Rašilov (49)

    Herecký pár Vanda Hybnerová a Saša Rašilov byli manželé poměrně dlouhou dobu - celých 21 let. Předtím, než podepsali rozvodové listiny, však už rok žili odděleně. „Po problémech v manželství, které bylo krásné a šťastné, kdy jsme vybudovali rodinu a všechno, co k ní patří, nastala krize,“ svěřil se Blesku herec v roce 2014. „Nebyl v tom nikdo třetí ani z jedné strany,“ zdůrazňoval. Jejich vzájemná láska zkrátka vyprchala. Hybnerová a Rašilov se poznali už na vysoké škole. Vzali se v roce 1993 a mají spolu dvě dcery, Josefínu (28) a Antonii (24).

  • 14.

    Zlata Adamovská (63) a Radek John (67)

    Za idylický pár byli považováni i populární herečka Zlata Adamovská a známý moderátor, novinář a politik Radek John. Vzali se v roce 1984 a receptem na hezký vztah podle nich byla i vzájemná důvěra. Jenže ve skutečnosti tomu bylo trochu jinak. Nejdříve se provalil Johnův poměr s kolegyní Pavlínou Wolfovou (50), poté, na začátku roku 2010, se ukázalo, že má sedmiletou dceru s jinou ženou. Nikoho nejspíš nepřekvapí, že herečka, která ke svému údivu zjistila, že má její manžel jinou rodinu, zažádala okamžitě o rozvod.

  • 15.

    Galerie

    Další snímky těchto slavných párů si můžete prohlédnout v naší galerii.

     

    VIDEO: Agáta otevřeně o penězích: Kvůli Prachařovi »vyždímala« účet! A nedostává ani alimenty

    Video
    Video se připravuje ...

    Agáta otevřeně o penězích: Kvůli Prachařovi »vyždímala« účet! A nedostává ani alimenty Markéta Reinischová

    Fotogalerie
    130 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 11

cukrenka: Nejhorší je, když se psychotik rozhodne zůstat a trápí manželku a rodinu ještě rok po rozvodu, ač má kam jít.....Jsme lidé různí, ale je dost i psychicky narušených lidí.

(08. 05. 2022 11:26)

alala: Ladislav Munzar - to se autorovi článku povedlo.

(19. 03. 2022 19:31)

Alva: Jsou věci, které si má člověk nechat pro sebe, pořád říká, že jsou silně věřící rodina, ale nějak se tak nechovají.

(19. 03. 2022 16:33)

mbmb: Otřesné bez charakteru a stylu.Martin S.nema co dělat nikde ,natož jako velvyslanec.Ona je drzá a prodá vše i kalhotky od Agáty . Komedianti

(19. 03. 2022 07:29)

begonie: přesně tak

(18. 03. 2022 12:08)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy