Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Železný těsně před nástupem nového ředitele ČT: Oznámil konec v Událostech, komentářích

Autor: ČTK, vja - 
3. září 2023
19:10

Pořad Události, komentáře na České televizi opustí jeho výrazná tvář Jakub Železný. Zaměřit se údajně hodlá na jiné projekty a Události+. Svůj záměr prozradil v twitterovém příspěvku. Během pondělí by měl nově zvolený generální ředitel Jan Souček představit nový management veřejnoprávního média.

Na jaře jsem se (už před volbou nového GŘ České televize!) rozhodl, že Události, komentáře chci dělat jen do konce roku, pak se zaměřit na Události+další projekty ČT24. Ví to i nový generální ředitel. Píšu to dnes, neb zítra se odtajní nový management. Tak ať je jasné, že to fakt nemá souvis,“ napsal známý moderátor na síti X (dříve Twitter).

Českou televizi čeká na podzim změna v nejvyšším vedení. Novým generálním ředitelem byl počátkem června zvolen ředitel brněnského studia ČT Souček. S 11 získanými hlasy porazil dosavadního šéfa ČT Petra Dvořáka. Souček se funkce ujme 1. října, kdy Dvořákovi vyprší druhé funkční období.

Novou řídící strukturu, včetně konkrétních jmen, Souček plánuje představit na pondělní tiskové konferenci. Z dostupných informací je zatím zřejmé, že by svého vlastního šéfa měl mít nově každý program ČT. Proti současnému stavu má být samostatně vyčleněna digitální divize a rovněž sportovní kanál již nebude zařazen pod šéfa zpravodajství.

Video  Nový ředitel České televize Jan Souček  - Video E15
Video se připravuje ...

zkzkz ( 4. září 2023 19:46 )

Arnošt Lukeš ( 4. září 2023 14:37 )

Já to oplakavat nebudu

jarda304 ( 4. září 2023 13:20 )

Malý krůček, nicméně nic to nemění na tom, že nadále musí každý majitel tv přijímače tuhle partu povinne živit. ČT zrušit nebo zakodovat jen pro ty, kdo si to chtějí platit.

Denka3 ( 4. září 2023 09:16 )

Denka3 ( 4. září 2023 09:13 )

Železný by měl být první kdo bude odejit z ČT. Ten arogantní a namyšlený narcis tam nemá co dělat.

Zobrazit celou diskusi