Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

První slova Jakuba Železného o konci ve vysílání ČT: Musím se dát zdravotně dohromady

Aktualizováno -
6. prosince 2023
14:56
Autor: Mii, ČTK - 
5. prosince 2023
18:39

Moderátor Jakub Železný skončí nejen s moderováním Událostí, komentářů, ale i v hlavní relaci Události, potvrdila ve středu Česká televize. Za Železného mají na Kavčích Horách již i určené náhrady. Události bude nově moderovat dlouholetý zlínský reportér Josef Kvasnička a diskusní pořad Události, komentáře Tereza Řezníčková, která dosud moderovala Newsroom ČT24 a 90'. O novinkách informoval i účet Newsroom ČT24 na sociální síti X. Železný uvedl, že se musí začít věnovat svému zdraví.

Změny na České televizi pod novým vedením nekončí. Poté, co se minulý měsíc Michal Kubal stal šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky, nové tváře míří i do moderátorských pozic hlavních zpravodajských pořadů. Naopak z vysílání událostí i Událostí, komentářů zmizí Jakub Železný.

„Jakub Železný už v létě veřejně oznámil svůj záměr skončit na konci roku s moderováním Událostí, komentářů. V návaznosti na toto jeho sdělení vedení redakce zpravodajství rozhodlo i o změnách v týmu Událostí,“ uvedla v prohlášení tisková mluvčí ČT Vendula Krejčová po dotazu Blesku. 

„Do Událostí, komentářů nově nastupuje dosavadní moderátorka ČT24 Tereza Řezníčková. Tým Událostí posílí zkušený regionální zpravodaj Josef Kvasnička. Jakub Železný se bude prozatím podílet na přípravě nových projektů ČT24,“ potvrdila mluvčí.

Železný později na sociální síti uvedl, že se musí začít věnovat svému zdraví. „Práce je důležitá, zdraví víc. Tento rok se na mém zdraví začal nezdravě podepisovat, tak musím konečně začít myslet i na sebe. A dát se právě zdravotně dohromady. Dík divákům a týmu Událostí! (Pepo, za Tebe mám velkou radost!) Těším se v příštím roce na nové výzvy,“ uvedl Železný.

Kvasnička: Výzvu přijímám s velkou pokorou

Josef Kvasnička je členem redakce zpravodajství na České televizi od roku 1996. Před tím pracoval v Radio Rubi Uničov. Dlouhé roky působil jako zlínský reportér ČT. Vystudoval žurnalistiku na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Pořad Události, který nyní bude moderovat, je hlavní zpravodajskou relací.

„Když jsem si v bezmála 52 myslel, že žádná změna už nepřijde, tak ona přišla. A velká…Výzvu přijímám s velkou pokorou a těším se. Děkuji za důvěru!“ uvedl Kvasnička a vzkázal, že svůj region neopouští.

Tereza Řezníčková dosud moderovala pořad Newsroom ČT24, který se věnuje médiím v Česku i ve světě, a také pořad 90'. „Děkuju, pokusím se nezklamat,“ reagovala na oznámení, že začne moderovat Události, komentáře a pogratulovala k postupu svému kolegovi Kvasničkovi.

„Gratulace, Terezo, budeš velkou posilou! A Josefe, těším se na spolupráci. Do Událostí přichází Pan novinář a velký bojovník!“ uvedl šéfredaktor zpravodajství a publicistiky Michal Kubal.

Tajemná zpráva Železného

Jakub Železný momentálně moderuje oba pořady, které ale dostanou nové tváře. Již v září skutečně avizoval, že chce s moderováním Událostí, komentářů do konce roku 2023 skončit. Plánoval zůstat „jen“ v Událostech a dál se věnovat dalším projektům na České televizi.

Podle jeho slov to nesouviselo s příchodem nového ředitele televize Jana Součka, který se pozice ujal v říjnu. Nyní je však jasné, že tyto plány Železného dostaly trhlinu. U Událostí pokračovat nebude.

Železný již na konci listopadu na síť X napsal vzkaz, který zněl, jako by Události, komentáře moderoval již naposledy. „Dnes mám po Událostech, komentářích pocit, že chci moc poděkovat. Týmu i divákům. A pokud jsem někdy neudělal vše skvěle (týme i diváci), tak se omlouvám. Píšu to jen proto, že jeden nikdy neví, kam ho osud či zdraví třeba i v příštích dnech zavanou…nic víc, nic míň,“ uvedl.

Události nyní uvádějí Marcela Augustová, Barbora Kroužková, Jana Peroutková, Michal Kubal, Martin Řezníček a Jakub Železný. V moderování Událostí, komentářů se dosud střídali Kroužková, Peroutková, Kubal, Řezníček, Železný a Daniel Takáč.

Video  Nový šéf ČT Souček v Blesku: Jaká bude televize pod ním? Co vyšší poplatky a chystá se propouštět?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Marie Bursikova ( 7. prosince 2023 03:25 )

beruna ( 7. prosince 2023 01:01 )

Arogantní, afektovaná, sebestředná primadona. Léčba a dlouhodobá psychoterapie je pro něj určitě dobrá volba. Na obrazovku se vracet nemusí. Žádné drama se nekoná. Je spousta mladších, schopných a neokoukaných tváří, které by měly dostat příležitost místo něj.

Tom C. ( 6. prosince 2023 23:52 )

VIDA - aspon jeden se našel 👍

Tom C. ( 6. prosince 2023 23:49 )

neni zavist - spise konstatovani okote 🤪

Tom C. ( 6. prosince 2023 23:46 )

Asi mu tam už moc snežilo ❄️❄️❄️

Zobrazit celou diskusi