Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dojemné loučení Witowské s ČT: Tohle vzkázala kritikům! A poděkování od Řezníčka i Schillerové

Aktualizováno -
26. října 2022
20:21
Autor: amb - 
26. října 2022
20:00

Světlana Witowská odmoderovala poslední Interview ČT24. Jejím závěrečným hostem byla poslankyně Alena Schillerová (ANO). Nyní novinářku čeká nová životní etapa, v ČT strávila dvě desetiletí. Poděkovat jí přímo do vysílání přišel Martin Řezníček, podle kterého patří mezi novinářské legendy. Co Witowská vzkázala svým kritikům? A co o jejím přístupu řekla Schillerová?

Nyní už exmoderátorka České televize Světlana Witowská dokončila své poslední Interview ČT24. V tu chvíli se u ní zjevil kolega a taktéž Martin Řezníček s kyticí. „Jako v pohádce,“ reagovala dojatá Witowská. Řezníček novinářce i divákům ukázal její fotografii z roku 2014, když moderovala první Interview.

„Předtím stovky reportáží a rozhovorů, potom UdálostiUdálosti, komentáře, speciální projekt, jako byla prezidentská debata, věci, na kterých byla čest s tebou spolupracovat,“ připomněl slavný předvolební duel mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem.

„Má to ukázat, kolik jsi toho pro Českou televizi udělala,“ komentoval Řezníček. „A jak jsem zestárla,“ smála se Witowská. Řezníček dále upozornil na to, že se během působení v ČT stala novinářskou legendou a vzorem nejen pro mnohé studenty novinařiny.

„Kdybys byla v NHL, stoupal by nahoru tvůj dres. Tvé šaty tam ale posílat nebudeme, aby se spálily o lampy,“ odlehčil loučení Řezníček.

„Děkuji kolegům, že to se mnou vydrželi, a divákům za přízeň. I těm, kteří mě kritizovali. A já do té řeči neskákala, protože by mě to bavilo, ale protože jsem musela. Na shledanou,“ loučila se Witowská.

Ještě než přišel na scénu Řezníček, s moderátorkou se rozloučila už exministryně financí Alena Schillerová (ANO), s níž Witowská dělala poslední Interview. „Děkuji za profesionální přístup, se kterým jsem se ve vašem případě setkala,“ řekla jí poslankyně.

V médiích pracuje Witowská od 90. let. Kromě České televize působila také v televizi Prima, ČTK nebo Mladé frontě DNES. V roce 2018 získala novinářskou Cenu Karla Havlíčka Borovského.

V samotné České televizi Witowská působila přes dvacet let. ČT nejdříve avizovala, že chce moderátorka od listopadu začít novou etapu. Nyní už se ví, že moderátorka spolu s bývalou kolegyní Lindou Bartošovou nastoupí pod Aktuálně.cz, kde bude pokračovat v moderování rozhovorů s politiky, byznysmeny a dalšími osobnostmi.

Už před dvěma lety moderátorka oznámila, že z časových důvodů končí v hlavních zpravodajských pořadech ČT, tedy v Událostech a v Událostech, komentářích.

V červnu 2020 pro Deník upozorňovala: „Stojím teď na křižovatce, kam dál. Mám malého syna, kterému bych se chtěla víc věnovat. Už dva roky se část měsíce vracím z práce až v půl dvanácté v noci a chtěla bych to změnit.“

Rozhodla se více věnovat rodině a vrátila se právě k moderování podvečerního pořadu Interview ČT24. Nyní z televize Witowská odchází úplně. Witowská je partnerkou diplomata a bývalého velvyslance v USA i Rusku Petra Koláře. Z předchozích vztahů má dva syny.

Dříve byla manželkou Roberta Záruby, s nímž má syna Viktora, a je také bývalou manželkou generálního ředitele Pražského dopravního podniku Petra Witowského, s nímž má syna Filipa.

BobyNo1 ( 28. října 2022 15:34 )

Čest práci, soudružko Zárubová.

stařec ( 28. října 2022 08:17 )

Ekoboz Podhola ( 27. října 2022 13:45 )

Pravdu diž!

Ekoboz Podhola ( 27. října 2022 13:43 )

Co umí předvedla v prezidentské debatě.V ostatních vystoupeních byla hlásnou troubou bývalé optici, nyní vládních stran. Škoda, kdyby byla objektivní, byly by její rozhovory "pohádkou".

sebr ( 26. října 2022 22:33 )

Děkovat za co? Za ten dnešní pořad? Vždyť se jenom snažila hosta znemožnit skákáním do řeči a hlavně, když jí odpovědi neštimovaly, tak se ptá na věci, které se udávaly za Babiše. Dobře, že už vypadla!!!

Zobrazit celou diskusi