Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Změna: Františkovy energie s elektřinou nekončí, utnou jen plyn. Dodávaly ho 2350 domácnostem

Aktualizováno -
29. prosince 2021
14:55
Autor: ČTK - 
27. prosince 2021
09:11

Společnost Františkovy energie pokračuje s dodávkami elektřiny svým zákazníkům, potvrdil dnes jednatel František Hlásný. Dodávky plynu firma ukončila. Firma na svém webu původně uváděla, že je nucena ukončit svou činnost, později informaci upravila, že se konec dodávek týká pouze plynu, který dodávala 2350 zákazníkům.

„Dodávky elektřiny máme zajištěné a jsme schopní ji dodávat,“ uvedl Hlásný. Firma na svém webu přitom původně vydala prohlášení, ve kterém stálo: „Vážení zákazníci, je nám líto, ale jsme nuceni ukončit naši činnost.“ Později se na webu ale objevilo upravené prohlášení: „Jsme nuceni ukončit naši činnost na dodávkách plynu.“ Změnu vyjádření potvrdil i Hlásný. „Vyjádření jsme dali na web, ale upravili jsme ho velmi rychle s tím, že se jedná jen o plyn,“ řekl.

Operátor trhu s elektřinou (OTE) informoval, že firma pozbyla možnost dodávat plyn. Z facebookové stránky společnosti vyplývá, že o ukončení činnosti jaké takové informovala firma i své zákazníky.

Plyn dodávala firma podle dat OTE 2350 zákazníkům, kteří skončili v režimu dodavatele poslední instance (DPI). Elektřinu dodává firma 2635 zákazníkům, s dodávkami pokračuje.

Po Bohemia Energy, která dodávala energie asi 900 000 klientům, skončily také firmy Kolibřík energie s 28 000 klienty, A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy, Ray Energy, která dodávala zhruba 3000 klientů, a Microenergy, která dodávala energie více než 760 zákazníkům. Patřil mezi ně například i Energetický regulační úřad (ERÚ). Činnost ukončila také společnost Energie pro Tebe, která dodávala plyn více než třem stovkám odběratelům, a Český Energetický Dodavatel, který měl více než 7000 odběratelů.

Video  Ideální čas pro „energošmejdy“: Odborník radí, proč nyní neuzavírat smlouvu déle než na rok  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

 

kapka6 ( 27. prosince 2021 10:59 )

Jde vidět, že je to zase podvod, kdo to vůbec dovolil takhle okrádat lidi. Majitelé si žijou v přepychu na ukor nás jako kdysi kampeličky si takhle dopomohli k penězům 🤔

Zobrazit celou diskusi