Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Češi zůstávají pivní velmocí. Už 27. rokem ho vypili nejvíce na světě

Autor: ČTK - 
23. prosince 2020
15:24

Celosvětová spotřeba piva se vloni druhým rokem za sebou zvýšila, k růstu přispěla silnější poptávka v Asii a Africe. V přepočtu na obyvatele vykázala nejvyšší spotřebu Česká republika, a to 188,6 litru. Na první příčce se tak drží již 27 let. Vyplývá to podle agentury Kjódó z dnešních údajů přední japonské nápojové společnosti Kirin Holdings.

Globální spotřeba piva v roce 2019 podle těchto údajů stoupla o 0,5 procenta na 1,89 miliardy hektolitrů. V Asii se zvýšila o 0,7 procenta a v Africe o 5,3 procenta. Asie byla dvanáctým rokem za sebou největším spotřebitelem piva na světě, upozorňuje Kirin.

Z hlediska celkové spotřeby v jednotlivých zemích zůstala na prvním místě Čína, a to navzdory poklesu o 0,4 procenta. Druhé místo obsadily Spojené státy, kde se spotřeba snížila o 0,5 procenta, píše Kjódó.

Video  Oktoberfest v Mnichově kvůli koronaviru zrušili, v Brně jej pořádali v komornějším provedení.  - Markéta Malá
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sorgedoktor ( 23. prosince 2020 17:19 )

Ta statistika neni moc prizracna. Kdybychom pocitali liidi/ tedy i zeny/ ve veku od 18 do 90 roku, pak si myslimn ze to nenim mozne. Se mnou chodil na obedyv Brne Reckovich sympatak, ktery pil ctyri dvanactky denne, v 50 letech uz mel zacinajici cirhosu..Dovede to nekdo spocitat s koeficientem, ze prumerna zena vypije tak 3 dcl denne../myslim prumer/

Zobrazit celou diskusi