Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fotografie úplňku nad Sněžkou vyrazí dech. Daniel promluvil o jejím vzniku

Autor: blv - 
17. prosince 2019
11:40

V jak krásné krajině žijeme nám ukázal fotograf z Polska. Fotografie Sněžky s měsícem v úplňku vyrazila dech snad každému, kdo ji na internetu viděl. Blesk Zprávy zjišťovaly, kdo je Daniel Koszela, který ji vyfotografoval, a za jakých okolností vznikla. 

Daniel Koszela (33) je rodilý horal z polské strany hranic. Celý život bydlí v Sklářské Porubě, nedaleko našeho Harrachova. A tak to má kousek do Krkonoš i do Jizerských hor. Jeden čas dokonce pracoval na horské boudě Hala Szrenicka. „Tehdy jsem si půjčil fotoaparát, abych si vzkoušel vyfotit východy a západy slunce,“ říká Koszela. A následky byly zřejmě doživotní. 

A jak vznikla nynější fotografie? „Byl jsem u Luční boudy. Spoušť jsem zmáčkl asi ve čtyři odpoledne, chvíli po západu slunce,“ říká Koszela. A pro fandy fotografie dodává, že na svém nikonu měl nasazený 600mm objektiv. 

I když Daniel Koszela se může už pochlubit řadou podobně úchvatných snímků a nabízí své služby i jako reportážní nebo svatební fotograf, na plný úvazek se na uměleckou dráhu ještě nedal. V současné době pracuje v knihkupectví a v malém vydavatelství v Sklářské Porubě. 

Jak se mu daří ve volných chvílích fotografovat naše společné česko-polské hory, se můžete přesvědčit v bohaté fotogalerii.

Zaklinac ( 18. prosince 2019 15:33 )

...fotka je opravdu nadherna...mohu se jen zeptat,jak se to vzdy dozvedi reporteri z Blesku? To jim dotycny ihned vola,ze vyfotil hezky snimek?

Zobrazit celou diskusi