Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nástupce Obzinové na Primě končí. Šéfovat Markétě Fialové v novém studiu nebude

Aktualizováno -
3. prosince 2019
13:00
Autor: ČTK, simao - 
3. prosince 2019
12:42

Nastoupil do FTV Prima místo Jitky Obzinové. Martin Ondráček z Českého rozhlasu odešel řídit zpravodajský projekt CNN Prima News, televize však podle informací Blesk Zpráv pozici šéfa zpravodajství zcela zruší. Televizní přestup moderátorky Markéty Fialové z Novy na Primu naopak platí, v tomto případě se nic nemění a Fialová se těší na novou výzvu. Prima vedle toho představila podobu nového studia pro českou CNN.

Letos v červnu přilétla zpráva, že Ondráček na Primu nastupuje coby nový ředitel zpravodajství a publicistiky skupiny Prima a jeho hlavním úkolem měla být příprava a spuštění multiplatformního zpravodajského projektu CNN Prima News. Nahradil Jitku Obzinovou, která v květnu z televize po deseti letech odešla.

„Martin Ondráček patří mezi nejzkušenější televizní profesionály v zemi. Jsem si jistý, že zpravodajský projekt CNN Prima News zvládne na jedničku,“ pochvaloval si tehdy generální ředitel skupiny Prima Marek Singer. Jenže začátkem prosince je vše jinak. Ondráček na Primě končí a jeho pozice podle informací Blesk Zpráv zcela zaniká. Rozhodující slovo bude mít Redakční rada CNN Prima News.

Nástupce Obzinové končí z osobních důvodů

„Dosavadní ředitel zpravodajství skupiny Prima, Martin Ondráček, odstoupil z osobních důvodů ze své funkce k 30. 11. 2019 a jeho pozice zaniká,“ potvrdila FTV Prima v reakci pro Info.cz

Ondráček pracuje v médiích 30 let. Například v letech 2000 až 2012 v TV Nova, kde byl ředitelem sekce zpravodajství a publicistiky. Na Nově byl po vzniku nového news centra zodpovědný za rozšíření zpravodajství, vznik nových formátů a řídil start zpravodajského serveru TN.cz. Ve společnosti Mafra byl ředitelem digitálního obsahu. Do skupiny Prima přicházel coby bývalý šéfredaktor zpravodajství a publicistiky v Českém rozhlasu.

CNN Prima News v příštím roce. I s Fialovou

Na Primě se přitom vše chystá ke spuštění kanálu CNN Prima News v příštím roce. Působit by na něm měla i moderátorka Markéta Fialová.

„Jsme přesvědčeni, že bude významnou a výraznou posilou v týmu CNN Prima News,“ uvedl ředitel Singer. „Moje profesní kariéra začala kdysi právě na Primě. Příležitost být u startu CNN Prima News v České republice je pro mě velmi lákavá, je to výzva, na kterou se moc těším,“ podotkla k televiznímu přestupu Fialová.

Kontinuální zpravodajství v terestrickém, kabelovém i satelitním vysílání v českém jazyce bude nabízet na základě licence od firmy CNN International Commercial (CNNIC).

„Toto nové uspořádání nám umožní vyrábět každý den rychlé, živé a atraktivně zpracované zprávy z domova i ze světa. Budeme se přitom opírat o lokální redakci CNN Prima News přímo napojenou na celosvětovou síť CNN. Naším cílem je poskytovat co nejširšímu okruhu diváků maximálně objektivní české zpravodajství na světové úrovni,“ říká ředitel Singer. Prima spustí svůj chystaný zpravodajský kanál do dubna 2020, oznámila dnes televize.

Moderní studio

CNN Prima News se stane devátou stanicí v portfoliu skupiny Prima. Skupina Prima byla založena v roce 1993 jako první česká komerční televizní stanice. Společnost nyní provozuje vysílání osmi televizních kanálů a šesti rozhlasových stanic.

„V tuto chvíli se v nové budově dokončuje jedno z nejmodernějších televizních studií v Evropě. Umožní CNN Prima News unikátní možnosti vysílání. Diváci se rozhodně mají na co těšit,“ uvedl ředitel Singer.

Prima do dubna 2020 rozjede kanál CNN Prima News, představila již nové studio. Prima do dubna 2020 rozjede kanál CNN Prima News, představila již nové studio. | FTV Prima

Celková plocha studia CNN Prima News je téměř 300 metrů čtverečních. Prostoru dominuje moderátorský pult se zabudovanou LED obrazovkou, hned za ním je jeden z několika velkých studiových LED panelů. Studio má jako jediné v zemi dvě patra, z horního bude možné vysílat a také vstupovat živě do programu. Barevnost studia odpovídá logu CNN Prima News, tedy modrá, červená a bílá.

Prima do dubna 2020 rozjede kanál CNN Prima News, představila již nové studio. Prima do dubna 2020 rozjede kanál CNN Prima News, představila již nové studio. | FTV Prima

Tým zpravodajství se v rámci tréninkové fáze musí naučit obsluhovat jak nové technologie, tak i vysílací studio. Zároveň pod vedením odborníků ze CNN začne školení výrobních postupů, nutných ke zvládnutí kvality vysílání na úrovni CNN.

salacia ( 3. prosince 2019 14:01 )

A obsahově to budou Prima zprávy nebo sluníčkářská CNN?

Zobrazit celou diskusi