Markéta měla v minulých dnech schůzky s několika vytipovanými lidmi. „Některé si vybrala sama nebo na ně dostala doporučení! Jednala s nimi o tom, zda by chtěli pro nově se rodící zpravodajskou stanici vysílat,“ potvrdil Blesku zdroj z okolí Fialové. Elitní novinářka je přitom dál zaměstnankyní televize Nova a včera večer ji tam čekalo moderování dalšího dílu pořadu Střepiny.

Markéta svůj zvažovaný odchod na Primu odmítá už několik dní komentovat, stejně tak vedení Novy, které se ohání tím, že je stále její zaměstnankyní. A jak celou situaci vidí Prima? „Nebudeme potvrzovat žádná jména a o vývoji zpravodajského projektu CNN Prima News budeme rádi v pravý čas informovat,“ sdělil Blesku mluvčí primáckého zpravodajství Adam Halmoši. Podtrženo, sečteno: Nikdo odchod Fialové ke konkurenci doteď plně nevyvrátil!

Nabídku odejít ke konkurenci, moderovat tam zprávy a zároveň se podílet na rozjezdu stanice CNN Prima News dal Fialové její bývalý nadřízený z Novy Martin Ondráček, který se stal novým šéfem zpráv a publicistiky skupiny Prima.

Markéta na Primě, tehdejší Premiéře TV, začínala v 90. letech svoji moderátorskou kariéru. Od roku 1993 do roku 2001 tam uváděla zprávy. Pak odešla na mateřskou dovolenou s dcerou Almou (18). Po ní nastoupila do ČT. Poté, co se jí v roce 2004 narodila dcera Emma (15), přešla na Novu.

Fotogalerie
9 fotografií