Současné moderátorky Zpráv na Primě se podle informací Blesku klepou o flek. A není divu! Markéta Fialová je ostřílená profesionálka, která dobře vypadá, umí mluvit a tomu, co říká, velmi dobře rozumí. Sama Fialová ale případný návrat do televize, ve které začínala svoji kariéru jako moderátorka zpráv vletech 1993 až 2001 (tehdy se stanice jmenovala Premiéra TV), zatím nechce rozebírat.

„Nezlobte se, nemám potřebu to komentovat, zeptejte se na případné podrobnosti toho, kdo vám tu informaci přinesl,“ řekla Fialová serveru Info.cz, který chystaný přestup »propálil« jako první. „Markéta Fialová je stále zaměstnankyní televize Nova. O případné pracovní změně vedení televize Nova žádné informace nemá,“ uvedl pro Blesk mluvčí Novy Vojtěch Boháček.

Tvrdá sólistka

Markéta momentálně na barrandovském kopci připravuje a moderuje publicistický týdeník Střepiny. Do něj přestoupila z Televizních novin v roce 2013, kdy nejsledovanější zprávy v zemi po tehdejším obvinění, že za komunismu spolupracoval s StB, opustil její parťák Karel Voříšek (55). Když pak dostal nabídku na Primě, Markétu tam lákal taky.

Fialová ale zůstala loajální Nově a stala se v Televizních novinách a následně i ve Střepinách tvrdou sólistkou bez parťáka.Teď se podle všech indicií na Primu přece jen vydá. Tentokrát ji totiž lanaří nový šéf zpráv a bývalý nadřízený z Novy Martin Ondráček.

Kdy přesně, to ještě není domluveno. „V tuto chvíli nebudeme potvrzovat žádná jména a o vývoji zpravodajského projektu CNN Prima News budeme rádi v pravý čas informovat,“ řekl Blesku za primácké zpravodajství Adam Halmoši.

Silný hráč

Moderátorky Velkých zpráv jsou každopádně v pozoru, protože Markéta je silný kalibr a jednu z nich může během chvíle smést.

Bude to Klára Doležalová (45), současná parťačka Karla Voříška (55), sexy kolegyně Romana Šebrleho (44) Eva Perkausová (25), anebo bývalá miss Gabriela Lašková (29) ze služebně »nejmladší« dvojice s Matějem Misařem (29)? To vše se brzo ukáže...

Nemoc ji odrovnala

Markéta Fialová je absolventkou Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v oboru masová komunikace. Zprávy na tehdejší Premiéra TV moderovala v letech1993 až 2001. Pak nastoupila na mateřskou dovolenou s dcerou Almou (18). Následně pracovala v České televizi jako reportérka pořadu Fakta. V roce 2004 se jí narodila dcera Emma (15), o rok později začala s Karlem Voříškem moderovat Televizní noviny na Nově. Krátce poté na čas odešla kvůli nemoci krvetvorby z obrazovky. Jakmile se její stav zlepšil, před kameru se vrátila.

Kdy začnou vysílat?

Nový zpravodajský kanál CNN Prima News by mohl odstartovat vysílání už od dubna příštího roku. A to z nové budovy v Praze-Strašnicích, kde na Vinici vzniká jedno z nejmodernějších studií v Evropě. Obsahem vysílání budou jak domácí zpravodajství, pokrývané a zajišťované skupinou Prima, tak mezinárodní zpravodajství i pořady dodávané společností CNN.

„Zahájením vysílání stanice CNN Prima News začne v České republice zcela nová éra dynamického objektivního zpravodajství, které u nás nemá obdoby, a diváci se rozhodně mají na co těšit. V současné chvíli budujeme v nové centrále v Praze jedno z nejmodernějších studií a redakčních zázemí v Evropě. Vedle zpravodajství nabídneme i pestrou nabídku tematických pořadů. Vznikne rovněž nová online platforma s kvalitním obsahem,“ prohlásil generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Fotogalerie
50 fotografií