Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Witowská musela v ČT na „kobereček“. Kvůli muži ve vedení dopravního podniku

Autor: kal - 
27. února 2019
09:10

Moderátorka České televize Světlana Witowská musela s vedením Kavčích hor řešit svoji rodinnou situaci. Její muž Petr Witowski se loni v prosinci stal šéfem pražského dopravního podniku a u moderátorky Událostí a Událostí, komentářů proto hrozí střet zájmů. „Jednala kvůli tomu s vedením ČT,“ připustil manžel ženy, kterou široká veřejnost zná díky poslední debatě před prezidentskými volbami, v rozhovoru pro středeční Lidové noviny.

Přes Světlanu Witowskou vedou z ČT linky na další vlivná místa v Praze. Kamarádkou moderátorky, která měla proti sobě v ostře sledovaném duelu prezidenta Miloše Zemana a jeho vyzyvatele Jiřího Drahoše, je Alex Mynářová – žena hradního kancléře, který marně usiloval o bezpečnostní prověrku. A jejím mužem je Witowski, který od konce loňského roku vede pražský dopravní podnik, firmu s 11 tisíci zaměstnanci.

Video  Kamarádství Witovské s manželkou Zemanova nejbližšího: Konflikt zájmů?  - Studio Blesk
Video se připravuje ...

Na dotaz, nakolik musel nové zaměstnání kvůli práci své manželky řešit, Witowski pro LN uvedl: „To hlavně řešila má žena. Jasně, že jsme se o tom bavili. Jednala kvůli tomu s vedením ČT, které v mém nástupu do čela podniku a její práci nevidělo problém.“

Společně v Událostech, komentářích? „Nepředstavitelné“

Přesto i Witowski pojmenoval situaci, která podle něj nesmí nastat a byla by problematická. „V momentě, kdy bych měl přijít třeba do Událostí, komentářů, nedokážu si představit, že by je moderovala a my si spolu povídali. Myslím, že Česká televize by si tento konflikt zájmů uměla bez problémů vyřešit.“

Video  Witowská už grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala.  - Zdroj: Newsroom ČT 24, Česká televize
Video se připravuje ...

Manažer Petr Witowski si moderátorkou Světlanou vzal v roce 2010 a vychovávají pět synů. Spolu mají jen jednoho, Witowski má ale tři kluky z předchozího svazku a Witowská má syna z předchozího manželství s Robertem Zárubou. Witowski působil například v České spořitelně nebo ING Bank a naposledy byl členem představenstva banky Creditas.

Jill Anderson ( 27. února 2019 17:55 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

1395 ( 27. února 2019 15:25 )

To jako není střet zájmů? ČT si opravdu dělá co chce. Jak ještě dlouho?

kradlous ( 27. února 2019 14:24 )

Miliardář Dvořák se asi probudil ze zimního spánku.Tak si asi myslím že mráz kopřivu nespálí.To asi byl statisícový kobereček.

kukuku ( 27. února 2019 14:24 )

Jako předstupeň před vyhozením Alex pár týdnů četla dopravní zpravodajství. Tam by to Zárubová mohla doštěkat.

asijo ( 27. února 2019 13:33 )

Na to Soukup upozorňoval už dávno.

Zobrazit celou diskusi