Už třetí týden láme nový komediální seriál MOST! rekordy sledovanosti. Děj se odehrává v surovém prostředí Mostu a místa jako myčka aut nebo restaurace Severka se pro místní obyvatele stávají pomalu kultovní.

"Byť rodilý Mostečák, nikdy jsem v Severce nebyl. Mockrát jsem projížděl okolo, musím se tam zajít podívat," říká celkem překvapivě starosta města Jan Paparega v rozhovoru pro DVTV. 

"Nemyslím si, že by seriál město nějak poškozoval, Most takový jako v seriálu určitě není, je to potřeba brát s nadsázkou," snaží se diváky přesvědčit starosta. Třeba místo, kde se prodávají domácí mazlíčci na maso, se prý v Mostě nenajde.

'Tam, kde se bojí bílí černých, hloupí chytrých, Češi Němců, muži žen, heterosexuálové transsexuálů, Mostečáci Litvíňáků. A všichni samoty.' To je provokativní slogan, který pro propagaci seriálu používá Česká televize. Starosta Mostu s ním ale tak úplně nesouhlasí.

"Rozhodně to tak není, nemyslím si, že by se tyhle sorty měly bát jedna druhé. Nelze ale říkat, že bychom neměli problémy s nepřizpůsobivými, je to dáno historií, tak to zkrátka je," přiznává moderátorovi Martinu Veselovskému (46).

Velkou popularitu seriálu si vysvětluje především očekáváním diváků, co se podaří natočit dvojici tvůrců Kolečko - Prušinovský, díky úspěchu seriálu Okresní přebor.

"Spousta Mostečáků si berou hlášku 'Dycky Most' za svou. I z reakcí na sociálních sítí je poznat, že to lidé berou s nadsázkou než s podobou reality. Trošku negativní reklama je reklama. Most je místem, které má negativa, ale i pozitiva. Možná se lidé zajedou do Mostu podívat a zjistí, že to tam není tak špatné," reflektuje na úspěch Paparega.

Většina reakcí na seriál je podle něj pozitivních. "Věřím, že docílíme toho, že nás začne vláda vnímat a pomůže nám s problémy, které tam máme," dodává starosta v očekávání.

VIDEO: Ředitel České televize Petr Dvořák (54) o seriálu MOST!

Fotogalerie
47 fotografií