Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Které nemocnice jsou v Česku nejlepší? Je tu unikátní žebříček

Autor: růž, ida - 
29. listopadu 2016
18:00

Toužíte po vstřícné nemocnici se skvělými lékaři a příjemnými sestřičkami, které jsou za svou práci ohodnoceni na (skoro) evropské úrovni? Nejnovější údaje o tom, kde se léčí i hospodaří nejlépe, byly zveřejněny v úterý na konferenci s názvem Efektivní nemocnice.

Českým zdravotnictvím ročně proteče 330 miliard korun. Ne vždy je ale rovnítko mezi utracenými penězi a kvalitou péče. Vytvořit srovnání nemocnic, pochválit nejlepší a dát impulsy ke zlepšení těm ostatním si dal za cíl HealthCare Institute.

Už jedenáct let kvůli tomu sestavuje unikátní žebříčky nemocnic a nemocničních ambulancí, které »rozpitvává« ze všech stran. „Za ty roky je nejvíce vidět zlepšení v hodnocení vztahu pacient–lékař a pacient–sestra,“ říká Daniel Vavřina, zakladatel HealthCare Institute. Zlepšuje se ale podle něj i úroveň kvality péče. „Lepší komunikace totiž znamená i lepší péči,“ dodává.

O potřebě „žebříčkového“ srovnání nemocnic je přesvědčen i nastupující ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD). „Jde o prestižní hodnocení v tom, kdo a jak na tom ve zdravotnictví je,“ řekl Ludvík v úvodu konference.

Exkluzivně už zítra v Blesku: Unikátní žebříčky nemocnic

Chcete vědět, která nemocnice je vůbec nejlepší v celém Česku? Nebo hledáte ten nejlepší špitál či nemocniční ambulanci ve svém kraji? Ať už pátráte po nemocnici s nejmilejším personálem nebo nejkratší dobou čekání na vyšetření, nenechte si ujít zítřejší deník Blesk. Najdete v něm exkluzivní žebříčky českých nemocnic.

aaobcanka ( 29. listopadu 2016 18:14 )

Chcete-li kritizovat Slováky, tak ne dříče Babiše, schopného nám, občanům, ušetřit miliardy, ale p. Martina Hollého (ODS), šéfa psychiatrické nemocnice Prahy 8 - Bohnic. Bohnice pustily vražedkyni, přestože jim opakovaně (!) tvrdila, že bude vraždit. Pak za to p. Hollého a spol. vyvinil p. Němeček (ČSSD), býv. ministr zdravotnictví. Jakby ne, když p. Hollý byl šéf a dosud podšéf všech psychiatrů, tj. těch, kteří píší znalecké posudky pro všechny kriminalisty, st.zástupce a soudce ? Panu Hollému stačí zvednout telefon a nechat kohokoliv smyšleně odsoudit, tzv. zastraší kteréhokoliv de facto podřízeného psychiatra. Pan Hollý, schovaný za nemocnici, tzv. udal údajně x lidí za pravdivé texty zveřejněné na netu. Jedním udaným je invalida, který ani texty nepsal, ale p. Hollý mylně usoudil, že je autorem. Invalida před soudem dostal texty od p. Hollého. Jsou o tom, že údajně PNB týrá Alzheimery hladem (vakuově balené jídlo Alzheimerů si nosí prý sestry domů), Alzheimera musíte krmit min. 10 min., zapomíná i jíst, a sestrám je cizí člověk prý lhostejný, dále Alzheimery sestry nepřebalují, nechají je i 6 h ve výkalech, neléčí infekce - oční, svrab atd., nasazují Alzheimerům rukavice, aby se nemohli škrábat při nesnesitelném svědění při svrabu, což je peklo. Kdo nezažil, nepochopí. Známí se v Bohnicích nakazili svrabem, děs běs ! To vše proto, aby Bohnice Alzheimery údajně utýraly k smrti. Bohnice prý chtějí fluktuaci, aby snad pobíraly od příbuzných Alzheimerů úplatky, pardon, tzv. sponzorské dary. Za příjem Alzheimera. Tak jsme to slyšeli. Invalida tomu jen věří. Sám živí dítě a p. Hollý je tzv. nenasytný při své mzdě třeba 150 000 Kč/měs., že žádá po invalidovi nejen omluvu, ale i 100 000 Kč pokutu, a to jde o lživé nařčení z psaní textu ! SVOBODA SLOVA SKONČILA ! Volme ANO Babiše, Okamuru SPD a KSČM.

Zobrazit celou diskusi