Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ostudný vánoční strom v Českých Budějovicích: Je křivý a dole holý!

Autor: hra - 
26. listopadu 2016
08:00

Dole holý a ještě padá! Tak takový vánoční strom letos zdobí českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II. Symbol Vánoc je terčem posměchu a kritiky většiny občanů.

Tentokrát se vánoční strom v Českých Budějovicích moc nepovedl. Je sice košatý, ale dole holý. To by se ještě dalo přejít, ale už z dálky je vidět, že je nakloněný jako šikmá věz v italské Pise. Strom rozdělil obyvatele na dva tábory. Jedni se stromu zastávají, jiní ho kritizují. „Nemůžu si pomoci, ale je rok od roku horší. Tohle je opravdu šílené koště,“ řekl Jiří Prechtl. Negativní reakce se objevily i na sociálních sítích.

Najdou se ale i zastánci. „Mně se líbí. Vždyť to mohlo být ještě horší. Jinak pro ty, co chtějí pravidelný souměrný, tak si budou muset počkat, až radnice investuje do umělého,“ reagovala Monika Procházková. Šestnáctimetrový strom daroval městu soukromník z Nesměně u Ločenin. Oficiální rozsvícení se uskuteční dnes v 16:30 hodin.

Co se píše na sociálních sítích:

Roman Matoušek: Křivej krasavec, hrůza.

Jana Johnová: Je to koště a křivé ze všech stran. Třeba ho vylepší výzdoba. Ovšem, říká se – darovanému koni na zuby nekoukej. Ale taky si nemusíš vzít všechno, i když je to zadarmo.

Jarmila Kochloffelová: Takový koště a ještě stojí křivě.

David Bouda: Až tam postaví rovný, tak bude moc rovný. Je pěkný a každý vánoční stromeček je krásný, protože symbolizuje Vánoce, a to je krásné a pozitivní.

Máte ve svém městě také nějaký ostudný vánoční strom? Vyfoťte ho a pošlete nám ho na tip@blesk.cz!

 

vojtka ( 2. prosince 2016 19:22 )

 Před předáním vypadal krásně. Než ho muži s pilou vzali do parády.

fizulka ( 2. prosince 2016 17:29 )

Pravda pravdoucí ! Lidi, uvědomte si pravý význam vánočních svátků, rozhodně to není o bezmezném konzumu, ten vám klid do duše nepřinese,naopak.

fizulka ( 2. prosince 2016 17:24 )

) Strom zbytečně nekácet! Zasadit a nechat růst a o Vánocích jej ozdobit pro radost všem, to je nádhera !

andorea ( 26. listopadu 2016 18:46 )

U nás je to spojeno s předčasnou Mikulášskou nadílkou pro děti. A strom vlastně rozsvěcí čert, Mikuláš a anděl.

naidka ( 26. listopadu 2016 18:18 )

U nás taky. Vysoký smrk před restaurací, která je po něm i pojmenovaná. Když se rozsvěcí, děcka přednášejí básničky a zpívají koledy a přenáší to i místní rozhlas, aby všichni slyšeli.

Zobrazit celou diskusi