Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Stát nakoupí pro úředníky až 1500 osobních aut. Můžou stát až půl miliardy

Ministerské vozidlo (archivní foto)
Ministerské vozidlo (archivní foto)  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, sou - 
7. června 2016
07:37

Stát připravuje na letošní rok tendr na hromadný nákup až 1500 osobních aut pro 12 ministerstev a jim podřízených organizací. Cenu stát nezveřejnil, podle deníku MF Dnes mohou vozy na základě informací z dřívějších zakázek přijít na více než půl miliardy korun.

„Předpokládaný objem je 1100 až 1500 osobních aut během dvou let,“ řekl deníku MF Dnes mluvčí ministerstva financí Michal Žurovec. Mezi žádanými vozy budou auta různých kategorií, od vozů pro vedoucí pracovníky po terénní auta pro pracovníky národních parků. Výběrové řízení na auta i servis má podle deníku začít do konce roku. 

Ve zmíněné zakázce stát počítá s vozy na fosilní paliva. Vláda si přitom podle deníku dala závazek, že bude mít do roku 2020 nejméně čtvrtinu státních aut na alternativní pohon. Ministerstvo financí ale předpokládá, že příští rok začne připravovat meziresortní tendr na auta s pohonem na plyn či elektřinu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

justa ( 7. června 2016 08:35 )

Jasně, nevím proč ještěnejste úředníkem, když je to tak super práce. Podívejte se na stránky MF kolik je volných míst. Máte možnost.

Zobrazit celou diskusi