Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Audi za milion a půl, ale i »plechovka« za čtyři tisíce: Ministerstvo prodává auta po zločincích

Autor: ljš, mim - 
6. června 2016
11:28

Luxusní audina, ale i poruchová toyota za pár korun. Ministerstvo vnitra v internetové aukci prodává několik vozidel, která zabavila mafiánům, drogovým dealerům a dalším kriminálním živlům.

Úředníci projekt „okoukali“ v zahraničí, konkrétně v Belgii, Nizozemsku a Francii, ještě ho ale vylepšili. Auta se totiž dočkají důkladné prohlídky a perfektního servisu. „Věnujeme obrovskou pozornost přípravě vozidla před samotným prodejem. To se v zahraničí ne vždy dělá,“ řekl před časem Blesku autor projektu Ivo Šrobák.

Dražba probíhá prostřednictvím serveru Aukro od pondělí. K mání jsou čtyři luxusní vozidla značky značky Audi, z nichž nejdražší typ A8 má vyvolávací cenu 1 408 000 korun. Prodává se ale také dobře zachovalá dodávka značky Citroën za bezmála půl milion a dvě ojetiny, které zřejmě žádnému kmotrovi nepatřili – nejlevnější poruchová toyota stojí pouhé čtyři tisíce.

Ministerstvo k mafiánským bourákům poskytuje podrobný popis výbavy, z níž zaujmou třeba vyhřívaná sedadla nebo hlasové ovládání, a možná je pochopitelně i osobní prohlídka zboží. Ta ovšem nezahrnuje zkušební jízdu. Ministerstvo také neposkytuje informaci, kterému zločinci vůz v minulosti patřil. Peníze z prodeje pak putují na odškodnění případných obětí trestné činnosti nebo na vybavení policie a různé kurzy.

Na vozy, které jsou v aukci na prodej, se podívejte v galerii:

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání