Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Luxusní auta za hubičku? Ministerstvo vnitra prodává zabavená auta po mafiánech

Ministerstvo vnitra bude prodávat několik vozů značky Audi, které byly zabavené při vyšetřování trestné činnosti
Ministerstvo vnitra bude prodávat několik vozů značky Audi, které byly zabavené při vyšetřování trestné činnosti  (Autor: archiv Blesku)
Autor: Marcel Mihalik - 
29. května 2016
16:07

Pryč jsou časy, kdy si Češi kupovali fáro jen z fabriky či ojetinu z bazaru! Teď se mohou vozit v luxusních autech po mafiánech. Nabízí jim je v aukci rezort ministra vnitra Milana Chovance (46, ČSSD).

Láká vás vlastnit auto prémiové značky, ale na fungl nové z autosalonu nemáte a bazarům nedůvěřujete? Zkuste vydražit ta mafiánská! Luxusní vozy, jež policie zabavila osobám podezřelým z podvodů, budou totiž k mání, a to od 6. června na obchodním portálu Aukro. Jde o pilotní projekt, v rámci něhož rezort nadřízený policii chystá nabídnout k prodeji čtyři audi. Nejlevnější vyvolávací cena bude 282 tisíc korun. Nejdražší pak dosáhne 1 milionu.

„V zahraničí se otázka zajišťování majetku z trestné činnost řeší již mnoho let. My jsme čerpali zkušenosti z Belgie, Holandska a Francie,“ tvrdí autor pilotního projektu Ivo Šrobák. Česká republika systém ještě vylepšila. „Věnujeme obrovskou pozornost přípravě vozidla před samotným prodejem. To se v zahraničí ne vždy dělá.“ A tak pokud některou z audin vydražíte, buďte si jisti, že jejich technický stav bude bezvadný. Prošla totiž rukama automechaniků běžně pečujících o vozový park policie či vládní flotilu. „Vozidlo projde kompletním vyčištěním, servisem a STK,“ dodal Šrobák.

 

 

joudajoudovy ( 30. května 2016 08:03 )

krasne foto, ktere evokuje, ze v audine q7 se vozi mafiani. je-li spinavejsi, voli bilou barvu, aby se vice nezamazal.

britva ( 29. května 2016 19:12 )

hlavně policajti, nezapomenout stočit kilometry

malavelka ( 29. května 2016 18:50 )

Když se někdo topí milá Narubo, tak má včas zavolat o pomoc. Jenže to by býval musel mít aspoň trošinku nějaký pud sebezáchovy. Ovšem někdo fakticky zuby nechty "zabraňuje", aby se mu nějak mohlo včas pomoci. Později potom překrucuje a obviňuje, že je na tom bledě. Ale v podstatě se stále, i dnes, chová podobně.

starsisestra ( 29. května 2016 18:43 )

Ten jen podědil "pořádek", a zajeté koleje drží i mladí. To je asi to skutečné neštěstí. Nic se v reálu nezměnilo, jen prohodily karty a něco se přeláklo.

starsisestra ( 29. května 2016 18:38 )

Jenom se to ještě o trochu více utrhlo od řetězu.

Zobrazit celou diskusi