Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Do vězení nechceme jít sami.“ Obviněný uhlobaron Koláček přešel do protiútoku

Autor: val - 
11. ledna 2016
11:25

Antonín Koláček, jeden ze skupiny uhlobaronů obviněných v kauze Mostecké uhelné (MUS), zkouší přejít do ofenzivy. Švýcarský soud v Bellinzoně ho sice před dvěma lety poslal nepravomocně na 52 měsíců do vězení, on však tvrdí, že rozsudek je nespravedlivý. V rozhovoru pro Lidové noviny (LN) řekl, že sám rozjel pátrání s cílem očistit se.

„Rozhodl jsem se, že půjdu daleko razantněji do obhajoby sebe samotného. S jistou nadsázkou mohu říct, že pokud bychom měli jít do vězení, tak v žádném případě tam nemůžeme jít sami,“ řekl Koláček.

Podle LN podal Koláček trestní oznámení a shání svědky, kteří by mu dali za pravdu. Cílem je dokázat, že nepral špinavé peníze a státu nezpůsobil kvůli kauze MUS několikamiliardové škody. Tvrdí, že má dostatek důkazů, že neporušil zákony Švýcarska ani České republiky.

Naopak se domnívá, že byl sám poškozen. „Po rozsudku v Bellinzoně jsem se dočkal nemilé záležitosti, že dva moji bývalí spolupracovníci a přátelé Vasil Bobela a Petr Pudil mi sdělili, že mi už žádné peníze nezaplatí. Přitom jsme byli domluvení, že Bobela s Pudilem mně a Luboši Měkotovi doplatí rozdíl prostředků, které získali za prodej MUS Pavlu Tykačovi,“ řekl.

Na oba muže podal trestní oznámení, podle svých slov dluží jemu a Měkotovi „řádově“ devět miliard korun. Sám prý také objíždí svědky a získává důkazy.

rumungro ( 11. ledna 2016 13:08 )

Vynech politiky, potřebujem elitu a navíc i oni mají děti.

Zobrazit celou diskusi